Κλινική «Ταξιάρχαι»: Κλήθηκαν σε απολογία ο ιδιοκτήτης και 4 γιατροί για 13 θανάτους

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Κλήθηκαν σε απολογία ο ιδιοκτήτης και 4 γιατροί για 13 θανάτους

Αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες βρίσκονται ο ιδιοκτήτης και τέσσερις γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» για τους θανάτους 13 ηλικιωμένων από κορωνοϊό.

Οι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν στις 16 Ιουνίου για τις σοβαρές παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο των ηλικιωμένων.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2020, όταν λόγω των ελλιπέστατων μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, ο θανατηφόρος ιός μεταδόθηκε αστραπιαία σε δεκάδες ηλικιωμένους της κλινικής στο Περιστέρι. Από τις αναφορές των επιθεωρητών του ΕΟΔΥ και μαρτυρίες των οικογενειών των ηλικιωμένων, προκύπτει πως γιατροί και νοσηλευτές δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες! Επίσης, ασθενείς συνωστίζονταν περιμένοντας τη σειρά τους για να κάνουν αιμοκάθαρση, ενώ τα κρεβάτια τους ήταν παρατεταγμένα σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.

Οι ασθενείς δεν θερμομετρούνταν, ενώ έμπαιναν και έβγαιναν από πόρτα της κλινικής που δεν φυλάσσονταν. Από την ίδια πόρτα μπαινόβγαιναν ελεύθερα courier και delivery, αν και ήταν γνωστό σε όλους ότι απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε νοσοκομεία και κλινικές λόγω της καραντίνας…

Οι πέντε κατηγορούμενοι παραπέμπονται για παραβίαση των προβλεπόμενων μέτρων με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο κορωνοϊός και να χάσουν τη ζωή τους 13 ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με το άρθρο 285 του νέου Ποινικού Κώδικα, κινδυνεύουν με ποινές που ξεκινούν από τα 10 έτη και φτάνουν μέχρι την ισόβια κάθειρξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.