ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξεκινά ο εμβολιασμός των «αιτούντων» στον καταυλισμό της Μαλακάσας

Ξεκινά ο εμβολιασμός των  «αιτούντων» στον καταυλισμό της Μαλακάσας

Την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί «αιτούντων άσυλο» (δηλαδή όλων των αλλοδαπών που έχουν εισβάλλει στην Ελλάδα, αφού όλοι αιτούνται άσυλο, στην ενδοχώρα και η αρχή θα γίνει από τον καταυλισμό αλλοδαπών στη Μαλακάσα. Την ίδια μέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε καταυλισμούς σε Κω και Λέρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο σχεδιασμός προέβλεπε ο εμβολιασμός να ξεκινήσει την Πέμπτη από δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας, που υπάγονται στην Γ’ Υγειονομική Περιφέρεια, ωστόσο λόγω της γενικής απεργίας που έχει εξαγγελθεί, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα αρχίσει από την Αττική, με τη δομή της Μαλακάσας να έχει οριστικοποιηθεί. Η έναρξη του εμβολιασμού στις δέκα δομές της Βόρειας Ελλάδας μετατίθεται για την επόμενη Τρίτη 15 Ιουνίου.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι τα εμβόλια που θα γίνονται στην ενδοχώρα – εντός των καταυλισμών- θα επιλέγονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των σκευασμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός των «αιτούντων» ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη από τα ΚΥΤ της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Την ερχόμενη Πέμπτη θα αρχίσει ο εμβολιασμός και στα ΚΥΤ της Κω και της Λέρου, πάλι με το ίδιο εμβόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.