Α.Κούγιας: «Δικαιώθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά»

«Οι δικαστές δεν εκβιάζονται, ούτε και φοβούνται», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Κούγιας

Α.Κούγιας: «Δικαιώθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά»

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για δικαίωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στην καταδίωξη της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του πως οι δικαστές δεν εκβιάζονται, ούτε και φοβούνται

Η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, Αλέξης Κούγιας, επελέγη από την Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αλλά και από τον ίδιο τον κύριο κατηγορούμενο και την οικογένειά του, ώστε να τον υπερασπιστεί, κατά την απολογία του, ενώπιον του Α’ Τακτικού Ανακριτού Θεσσαλονίκης, κ. Γόγαλη.

Όπως είναι γνωστό, μετά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου υπήρξε διαφωνία μεταξύ του κ. Ανακριτού, ο οποίος γνωμοδότησε ότι ο κύριος κατηγορούμενος, πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα και του κ. Εισαγγελέως, ο οποίος γνωμοδότησε ότι πρέπει να οδηγηθεί προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές.

Σήμερα, το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι ορθή είναι η γνωμοδότηση του Ανακριτού, κ. Γόγαλη και όχι αυτή του Αντιεισαγγελέως, κ. Μητσιόπουλου και παμψηφεί άφησε ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, μέχρις ότου αποφασισθεί το αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα απαλλαγεί με βούλευμα, αλλά σε κάθε περίπτωση, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από Δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κυρίου κατηγορουμένου, τους οποίους το δικηγορικό μας γραφείο διετύπωσε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την απόφασή του αυτή, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι οι Τακτικοί Δικαστές δεν λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου και υπό το κράτος εκβιασμών κακοποιών, οι οποίοι απαιτούσαν την προσωρινή κράτηση του αστυνομικού, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, απέναντι σε εκβιαστικές – εγκληματικές συμπεριφορές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.