ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αιγάλεω: Εξαρθρώθηκε σπείρα πού έκλεβε αυτοκίνητα και τα έκανε ανταλλακτικά – Δύο συλλήψεις (βίντεο)

Πώς δρούσε η σπείρα

Αιγάλεω: Εξαρθρώθηκε σπείρα πού έκλεβε αυτοκίνητα και τα έκανε ανταλλακτικά – Δύο συλλήψεις (βίντεο)

Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνα αρκετών περιστατικών σχετικά με κλοπές αυτοκινήτων, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες, στη σύλληψη δύο ατόμων.

Σημειώνεται, επίσης, πως το τρίτο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι ήδη έγκλειστος σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα στην Ελλάδα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, από άτομα που διαπράττουν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οχημάτων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, από τα μέσα του έτους 2021, εγκληματική ομάδα και με την προμήθεια ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται για τη διάρρηξη και την αποσυναρμολόγηση οχημάτων, αφαιρούσαν συστηματικά αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πως δρούσε η σπείρα

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κινούνταν συνήθως απογευματινές ώρες προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του προαναφερόμενου εξοπλισμού τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν εντοπισθεί, τα μετέφεραν σε χώρους – διαλυτήρια στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου φρόντιζαν για την αποσυναρμολόγησή τους.

Στη συνέχεια, είτε επισκεύαζαν με αυτά, οχήματα με σοβαρές υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πωλούσαν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά.

Επιπλέον, αν και κατά τη διάρκεια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαπός μέλος της, ήταν κρατούμενος Καταστήματος Κράτησης, κανόνιζε να αφαιρούνται συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία στην συνέχεια μεταφέρονταν στους χώρους-διαλυτήρια, που διατηρούσε ο ημεδαπός κατηγορούμενος.

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) κλοπές αυτοκινήτων, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να υπερβαίνει τα 131.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την διενέργεια έρευνας σε τρεις (3) χώρους (συνεργείο, αποθήκη, διαλυτήριο) στην περιοχή του Αιγάλεω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, έξι (6) επιπλέον αυτοκίνητα, επτά (7) κινητήρες, πλήθος εξαρτημάτων-ανταλλακτικών οχημάτων, πινακίδες κυκλοφορίας και εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.