Αλιευτικοί έλεγχοι σε Θάσο και Χαλκίδα – Κατασχέθηκαν πάνω από 522kg αλιεύματα

Κατασχέθηκαν ο καταδυτικός εξοπλισμός, καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα

Αλιευτικοί έλεγχοι σε Θάσο και Χαλκίδα – Κατασχέθηκαν πάνω από 522kg αλιεύματα

Στελέχη του Λιμενικού Καβάλας εντόπισαν και κατάσχεσαν 522 κιλά αλιεύματα του είδους «ολοθούριο», υπολειπόμενων διαστάσεων, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

Χθες το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους Λιμενικούς, στην περιοχή «Παπαλιμάνι» ν. Θάσου, εντοπίστηκαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 50, 27, 31 και 31 ετών, καθώς και ένας 35χρονος αλλοδαπός, να φέρουν καταδυτικές στολές/συσκευές, να έχουν αλιεύσει με ερασιτεχνικό σκάφος μεταφοράς αυτοδυτών και να μεταφέρουν παράνομα σε σκάφος, 2.610 άτομα, άνω του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων αλιευμάτων ατόμων HOLOTHURIA SPP, σε απαγορευμένη περίοδο.

Από το Κεντρικό Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ο καταδυτικός εξοπλισμός, καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, χθες το απόγευμα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή Ν. Ευβοϊκού κόλπου Γλύφας Χαλκίδας, περιοχή υγειονομικά μη επιτρεπόμενη για διενέργεια οστρακαλιείας, εντοπίστηκε ένας 39χρονος ημεδαπός.

Ο 39χρονος είχε αλιεύσει διενεργώντας υποβρύχια αλιεία, 19,8kg όστρακα του είδους “ΣΤΡΕΙΔΟΧΤΕΝΑ”, απαγορευμένου στην ερασιτεχνική αλιεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.