Άνδρος: Σοκαριστική περιγραφή του 15χρονου που τρυματίστηκε από ταχύπλοο

«Η προπέλα με χτύπησε ελαφρά αρχικά στο στήθος στο μέρος της καρδιάς και μετά στο αριστερό μου χέρι»

Άνδρος: Σοκαριστική περιγραφή του 15χρονου που τρυματίστηκε από ταχύπλοο

Ένας 15χρονος ψαροντουφεκάς ο οποίος είχε βουτήξει με έναν φίλο του στην παραλία της Άνδρου, είχε τραυματιστεί από ταχύπλοο σκάφος πριν από περίπου μια εβδομάδα, με την περιγραφή του να συγκλονίζει. 

Ο μικρός ψεροντουφεκάς περιέγραψε στους λιμενικούς με απόλυτη ακρίβεια και λεπτομέρειες τι συνέβη εκείνο το ζεστό απόγευμα του περασμένου Αυγούστου: «Στις 8 Αυγούστου 2022, βρέθηκα στην περιοχή «Καθακάς», ανάμεσα στην «Αγία Αικατερίνη» Κορθίου και την παραλία «Της γριάς το πήδημα», με έναν φίλο μου για κολύμπι και ψαροτούφεκο. Μου αρέσει το ψαροντούφεκο και ο φίλος μου με βοηθάει με την ενασχόλησή μου αυτή. Όταν έφτασα στο σημείο για να κολυμπήσουμε και να βουτήξουμε, συνάντησα άλλον έναν φίλο μου ο οποίος αφού μας χαιρέτησε μας είπε να είμαστε προσεκτικοί γιατί σε απόσταση περίπου 20 μέτρων υπήρχαν δίχτυα. Λίγο μετά ο φίλος μας έφυγε και μετά καταδύθηκα με τον φίλο μου στην περιοχή για ψαροντούφεκο. Στη μέση μου, έδεσα την κίτρινη σημαδούρα με το προβλεπόμενο σημαιάκι».

«Γύρω μου άπλωσα ένα σκοινί μήκους 12 μέτρων προκειμένου να τηρώ την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας. Δίπλα μου βρισκόταν πάντα ο φίλος μου. Περί ώρα 19:15 ήμασταν στο νερό και κολυμπούσαμε πως το σημείο που θέλαμε να ψαρέψουμε, όχι περισσότερο από πεντέμισι μέτρα, ακούω ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται πολύ κοντά μας. Εγώ και ο φίλος μου του φωνάξαμε δυνατά. Ο φίλος μου αναγνώρισε ότι το σκάφος ήταν του συγκεκριμένου. Το σκάφος πέρασε από την ακτή σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή, όχι περισσότερο από 10 μέτρα. Ένα τέταρτο της ώρας μετά και καθώς εγώ αναδυόμουν στην επιφάνεια από βάθος περίπου 10 μέτρων, άκουσα ξαφνικά την βοή ενός ταχυπλόου και πάλι. Με το που βγήκα στην επιφάνεια ακούω τον φίλο μου να φωνάζει, γύρισα και τον είδα να κουνάει το χέρι του και το ψαροτούφεκο που κρατούσε».

Και συνεχίζει την συγκλονιστική εξιστόρησή του ο 15χρονος τραυματίας:

«Η ταχύτητά του ήταν πολύ μεγάλη, εκτιμώ 25 με 30 μίλια. Σε δευτερόλεπτα, προσπάθησα να φύγω προς τα αριστερά προς την ακτή, ο φίλος μου με τράβηξε προς το μέρος του, η καρίνα του σκάφους με χτύπησε ελαφρά στο σαγόνι μου και εν συνεχεία με πήρε το σκάφος από το κάτω μέρος του. Η προπέλα με χτύπησε ελαφρά αρχικά στο στήθος στο μέρος της καρδιάς και μετά στο αριστερό μου χέρι, στο μπράτσο και στον αγκώνα μου, στον καρπό και στην παλάμη. Τα χτυπήματα ήταν εμφανώς χτυπήματα από προπέλα».

Στην κατάθεσή του ο 15χρονος αναφέρει επισης: «Ακολούθως ο φίλος μου φώναξε προς το σκάφος να σταματήσουν. Ευτυχώς σταμάτησε το σκάφος και γρήγορα με τη βοήθεια του φίλου μου ανεβήκαμε εκεί. Είχα μεγάλη αιμορραγία αλλά είχα τις αισθήσεις μου. Μετά από λίγα λεπτά φτάσαμε στο λιμανάκι του Κορθίου. Είχε ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ. Μετά από 10 λεπτά είδα ότι στο σημείο ήταν δύο λιμενικοί και η ιατρός του Κορθίου. Σε λίγο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Άμεσα μετέβην στο κέντρο υγείας Άνδρου όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίστηκα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύτηκα για 11 μέρες από 9 Αυγούστου ως 19 Αυγούστου 2022».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.