Απαράδεκτο περιστατικό στη Λάρισα: Ιδιοκτήτης καφετέριας έσπρωξε, έβρισε και έδιωξε έγκυο εργαζόμενή του

Τον είχε καταγγείλει για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία της

Απαράδεκτο περιστατικό στη Λάρισα: Ιδιοκτήτης καφετέριας έσπρωξε, έβρισε και έδιωξε έγκυο εργαζόμενή του

Ένας άντρας, συνιδιοκτήτης καφετέριας στη Λάρισα, επιτέθηκε σε εργαζόμενη, η οποία είναι έγκυος και τον έχει καταγγείλει για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία της.

Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έγινε το βράδυ της Τρίτης, όταν η 26χρονη, ενώ εργαζόταν, δέχτηκε σωματική βία από τον εργοδότη της, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος μπήκε στην καφετέρια, την άρπαξε βίαια από το χέρι, την έβγαλε στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε.

Το περιστατικό έγινε παρουσία θαμώνων. Η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η κατάσταση της υγείας της έχει ήδη κλονιστεί λόγω της διακινδύνευσης της εγκυμοσύνης.

Στη μηνυτήρια αναφορά μάλιστα, υπάρχει και κατάθεση εργαζόμενου σε άλλο κατάστημα – αυτόπτη μάρτυρα υπέρ της, ο οποίος είδε το βίαιο συμβάν.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Η εργοδοτική ανηθικότητα καλά κρατεί. Συνιδιοκτήτης επιχείρησης cafe στη Λάρισα επιτέθηκε σε εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, επειδή τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν στην Επιθεώρηση Εργασίας για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία της.

Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έγινε χθες 4/5/2022 το βράδυ όταν η 26χρονη, ενώ εργαζόταν, δέχτηκε σωματική βία από τον εργοδότη της, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος μπήκε στην καφετέρια, την άρπαξε βίαια από το χέρι, την έβγαλε στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε. Το περιστατικό έγινε παρουσία θαμώνων. Ήδη η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η κατάσταση της υγείας της έχει ήδη κλονιστεί λόγω της διακινδύνευσης της εγκυμοσύνης.

Στη μηνυτήρια αναφορά μάλιστα, υπάρχει και κατάθεση εργαζόμενου σε άλλο κατάστημα – αυτόπτη μάρτυρα υπέρ της, ο οποίος είδε το βίαιο συμβάν.
Ο ιδιοκτήτης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά ακόμη δεν έχει συλληφθεί αν και η ταυτότητά του είναι γνωστή. Η ΓΣΕΕ φέρνει στη δημοσιότητα αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου για μία ακόμα φορά να καταγγείλει αυτές τις απαράδεκτες και απάνθρωπες πρακτικές που ακολουθεί μερίδα εργοδοτών.

Ζητάμε την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών για τη σύλληψη του εργοδότη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και την προστασία της εργαζόμενης.

Ζητάμε για μία ακόμα φορά τη δημόσια καταδίκη και την άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, τα οποία δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο επικρατούν συνθήκες ατιμωρησίας των υπαιτίων.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν δυσφήμιση όχι μόνο για τους κλάδους, όπου εκδηλώνονται συχνότερα, και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, βυθίζοντας την στην ανοχή της εξαθλίωσης.

Οι ελλείψεις προσωπικού που εντοπίζονται σε κλάδους αιχμής μπορούν να βρουν εύκολα απαντήσεις και σε τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές.

Η ΓΣΕΕ ζητά από γυναίκες εργαζόμενες, αλλά και από τους άνδρες εργαζόμενους που γίνονται θύματα παρενόχλησης και βίας στην εργασία τους να απευθύνονται στα σωματεία τους για την υποστήριξή τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα συνδικάτα έχουμε υποχρέωση έμπρακτης και απρόσκοπτης παρέμβασής μας, τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή μας στην πρόληψη των πράξεων βίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.