ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αριστέα Πανταζοπούλου: Πέθανε και η τελευταία πολυτραυματίας των πυρκαγιών του 2007

Ήταν επί 16 χρόνια σε άγρυπνο κώμα

Αριστέα Πανταζοπούλου: Πέθανε και η τελευταία πολυτραυματίας των πυρκαγιών του 2007

Η Αριστέα Πανταζοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή, χθες, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια κατά τ’ οποία ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου. 

Η Αριστέα Πανταζοπούλου που «έφυγε» σε ηλικία 67 ετών στις μεγάλες και φονικές πυρκαγιές του 2007, είχε προσπαθήσει να διασώσει μαζί με τον σύζυγό της, την περιουσία τους, τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, που βρίσκονταν στην περιοχή μεταξύ Αρτέμιδας και Σμέρνας.

Η φωτιά τους πρόλαβε και τόσο η ίδια, όσο και ο σύντροφός της ζωής της, υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα και να προσπαθούν από τότε να αντιμετωπίζουν με δύναμη ψυχής όλα τα προβλήματά τους.

Η Αριστέα Πανταζόπουλου, νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ερρίκος Ντυνάν και γι’ άλλα τρία χρόνια στο ειδικό τμήμα αποκατάστασης στο Ολύμπιον στην Πάτρα.

Ήταν – μαζί με τον σύζυγό της – οι τελευταίοι πολυτραυματίες που βρίσκονταν στη ζωή, από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και έδινε όλο αυτό το διάστημα τη δική της μάχη, έχοντας δίπλα της πάντα τις αγαπημένες τις κόρες, την Κωνσταντίνα και την Παναγιώτα, που την φρόντισαν, την πρόσεχαν και είχαν καταφέρει να την έχουν μαζί τους.

Ο αγώνας και η προσπάθειά τους στην περιοχή της Ζαχάρως όπου και διαμένουν ήταν τεράστιος, αφού η Αριστέα Πανταζοπούλου ήταν σε άγρυπνο κώμα, ενώ σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα ο σύζυγός της. Ήταν ένας αγώνας αξιοπρέπειας, καθώς όσο ήταν στη ζωή, πάλευε με τα εγκαύματα, που πολλές φορές υποτροπίαζαν, χωρίς να έχει την παραμικρή βοήθεια, είτε από την πολιτεία, είτε από κάποιον άλλο φορέα. Ωστόσο για την ίδια και για τους δικούς της ανθρώπους, η επιβίωσή της όλο αυτό το διάστημα, ήταν μία μεγάλη νίκη.

Παρά την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που την ακολουθούσαν στην 16χρονη εφιαλτική πορεία μετά τις πυρκαγιές, η Αριστέα Πανταζοπούλου, η υγεία της οποίας τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί και εξέπνευσε χθες, ήταν μία γυναίκα δυναμική, ιδιαίτερα αγαπητή και φρόντισε με μεγάλη επιμέλεια την οικογένειά της και το σπίτι της.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 5:30 κατόπιν δικής της επιθυμίας στην Αρτέμιδα, στο χωριό της δικής της μητέρας. Εκεί θα της πουν το τελευταίο αντίο οι κάτοικοι, που θα φέρουν στη μνήμη τους και το δικό τους εφιάλτη από τις πυρκαγιές του 2007.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Patrisnews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.