ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δίκη για τον θάνατο της Έμμας – Πραγματογνώμονας: «Την ώρα της παράσυρσης ο οδηγός έτρεχε με ταχύτητα 104 χλμ/ώρα»

Αύριο η απολογία του 27χρονου οδηγού του αυτοκινήτου

Δίκη για τον θάνατο της Έμμας – Πραγματογνώμονας: «Την ώρα της παράσυρσης ο οδηγός έτρεχε με ταχύτητα 104 χλμ/ώρα»

Η σημερινή συνεδρίαση για τη θανατηφόρα παράσυρση της Έμμας το Νοέμβριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε με την κατάθεση της συνοδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου και ολοκληρώθηκε με τις καταθέσεις του πραγματογνώμονα που όρισε το δικαστήριο και του ιδιώτη που όρισε η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο πραγματογνώμονας του δικαστηρίου που εξέτασε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος, κατέθεσε στο δικαστήριο πως τη στιγμή της παράσυρσης της άτυχης φοιτήτριας ο κατηγορούμενος έτρεχε με ταχύτητα 104 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως το αυτοκίνητο είχε υποβληθεί σε πολλές μετατροπές, τόσο στον κινητήρα που από 1.400 κυβικά έγινε 1.800 κυβικά και προστέθηκε σε αυτό “τούρμπο”, όσο και στο πλαίσιό του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι επεμβάσεις έγιναν στο αυτοκίνητο για να τρέχει πιο γρήγορα”, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας τόνισε ότι “φυσικά και είναι επικίνδυνο ένα τέτοιο όχημα, εξαιρετικά επικίνδυνο για τη κυκλοφορία. Αυξάνει πολύ γρήγορα ταχύτητα – επιτάχυνση με αποτέλεσμα να είναι ανασφαλές για την κυκλοφορία στον αστικό ιστό. Ένα τέτοιο όχημα θα μπορούσε να κυκλοφορεί σε αγώνες dragster και πίστες, όχι στον δρόμο. Δεν έχω ξανά δει τέτοιες αλλαγές σε αυτοκίνητο».

Προσέθεσε, δε, ότι στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε μεγάλη απόκλιση σε σχέση με τα αρχικά του χαρακτηριστικά, σε βαθμό 90% από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. «Η κατασκευαστρια εταιρεία δε θα έδινε ποτέ έγκριση για τέτοιες αλλαγές, τις θεωρεί παράνομες. Είναι αδιανόητες οι αλλαγές που έγιναν στο αυτοκίνητο», επεσήμανε.

Ο πραγματογνώμονας που όρισε η πλευρά της υπεράσπισης υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο δε πήγαινε με 104χλμ/ώρα αλλά με 54χλμ/ώρα, με την κατάθεσή του να προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας της 21χρονης Εμμας.

Η κατάθεση της συνοδηγού

Νωρίτερα είχε καταθέσει στο δικαστήριο – για δεύτερη ημέρα – η 20χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αντέδρασε μετά το τροχαίο γιατί φοβήθηκε τον κατηγορούμενο και ήταν σε κατάσταση σοκ.

«Όταν βλέπεις να χτυπάει έναν άνθρωπο, να τον εγκαταλείπει και μετά να σε πιάνει το χέρι όταν επιχειρείς να κατέβεις και να σε βάζει μέσα σε δύναμη, τότε φοβάσαι τι θα κάνει και σε εσένα. Εκείνη τη τώρα δε ξέρεις.

Ήξερα μόνο το όνομά του, ούτε τι δουλειά κάνει, ούτε τι θα έκανε μετά. Δεν ήξερα τι θα μου κάνει. Φοβήθηκαν εξ αρχής αυτόν. Μετά μου είπε ότι η κοπέλα δεν είναι βαριά χτυπημένη και όταν γύρισα σπίτι είδα ότι είναι διασωληνωμένη», κατέθεσε και πρόσθεσε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ.

Η νεαρή γυναίκα είχε κριθεί κατηγορούμενη ωστόσο απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι δε φέρει ευθύνη για τη φονική παράσυρση και την εγκατάλειψη της άτυχης φοιτήτριας.

Περιγράφοντας τις συνθήκες της φονικής παράσυρσης, είπε ότι ξεκίνησαν από νυχτερινό μαγαζί της Τούμπας όταν ο κατηγορούμενος προσφέρθηκε να την μεταφέρει σε άλλο μαγαζί στα Λαδάδικα.

«Πηγαίναμε κανονικά ευθεία, δεν έκανε μάγκες στο δρόμο, ελιγμούς. Δε πηγαίναμε ούτε χαλαρά ούτε πολύ γρήγορα. Είχαμε δίπλα μας αμάξια, σταματήσαμε σε φανάρια στην πορεία μας. Ξεκινήσαμε από το φανάρι στο σιντριβάνι με κανονικές συνθήκες, όπως ξεκινάνε τα αυτοκίνητά.

Ήμουν στο κινητό και έστελνα μηνύματα, ένιωσα το απότομο φρένο και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να φεύγει και σήκωσα το βλέμμα μου. Δεν μιλούσαμε γιατί έστελνα μηνύματα. Από την Τούμπα μέχρι και τη σύγκρουση, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, είπαμε για αυτοκίνητα, ότι θα αγόραζε ένα αμάξι και με ρώτησε τι θα κάνω στο κέντρο», ανέφερε.

Η 20χρονη κατέθεσε για τη στιγμή που η άτυχη Έμμα χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος και είπε ότι την είδα να προσγειώνεται στο παρμπρίζ.

«Όταν ένιωσα το φρένο, αντιλήφθηκα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου να φεύγει από δεξιά και μετά αριστερά. Μόλις γύρισε αριστερά είδα την “σκιά” πάνω μου ακριβώς. Την είδα όταν ήταν επάνω σε εμένα. Όταν προσγειώθηκε στο παρμπρίζ. Κατάλαβα ότι κάτι χτύπησε δε συνειδητοποίησα ότι ήταν άνθρωπος, είδα κάτι να προσγειώνεται στο παρμπρίζ. Ήταν σε όλο το τζάμι μπροστά. Ήταν πάνω ακριβώς.

Μετά ένιωσα ένα χτύπημα πίσω, ταρακουνήθηκα. Κάτι χτύπησε στο πίσω μέρος. Τον κοίταξα, προσπάθησα να δω τι χτυπήσαμε, αλλά έφυγε. Ανεβήκαμε από την οδό Ιασωνιδου , έσβησε το αμάξι και τότε άνοιξα την πόρτα και πήγα να κατέβω. Μόλις σηκώθηκα από το κάθισμα με κράτησε από το χέρι και μου είπε “δώσε μου λίγα λεπτά να σε αφήσω”.

Του είπα άσε με να πάω στην κοπέλα, να πάω στο σημείο. Με τράβηξε. Ένιωσα φόβο με το συγκεκριμένο άτομο, δεν ήξερα τι θα κάνει».

Η μάρτυρας είπε ότι αμέσως μετά πήγαν στο Σέιχ Σου μέχρι τι στιγμή που το όχημα ακινητοποιηθηκε στον περιφερειακό και με οτοστόπ έφτασαν με τον κατηγορούμενο σε ξενοδοχείο του Ωραιόκαστρου που διανυκτέρευσαν μαζί. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν έφυγε γιατί δεν μπορούσε, με την εισαγγελέα να της λέει: «Δε σας κρατούσε κλειδωμένη ο κατηγορούμενος» και τη μάρτυρα να απαντάει «όχι, άλλα πάντα έχεις έναν φόβο».

Η 20χρονη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου, είπε ότι αυτό που θα άλλαζε αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω και μπορούσε, ήταν να μη μπει στο αυτοκίνητο του 27χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος κατηγορούμενος -προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Νιγρίτας- δεν παρίσταται σήμερα στο δικαστήριο. Διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, καθώς επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.