ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Απολογείται σήμερα ο κατηγορούμενος – Αρνείται το βιασμό

Ο 39χρονος αναμένεται να επιμείνει στους ισχυρισμούς που είχε προβάλλει στην ανάκριση

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Απολογείται σήμερα ο κατηγορούμενος – Αρνείται το βιασμό

Τη δίκη του εκδοχή σχετικά τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί γα το βιασμό της ανήλικης, τότε, αθλήτριάς του στην ιστιοπλοΐα, δίνει σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο 39χρονος πρώην πλέον προπονητής της νεαρής κοπέλας. ‘

Έπειτα από μια μακρά ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος, θα ανέβει στο βήμα για να απολογηθεί για τρεις συνολικά κατηγορίες που του αποδίδονται. Πρόκειται για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης τότε Αμαλίας, κατηγορία την οποία αρνείται αλλά και δυο ακόμη κακουργήματα, αποπλάνηση και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια, τα οποία αποδέχεται.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορούμενου το δικαστήριο θα μπει σε «τροχιά» έκδοσης απόφασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία αποτέλεσε την πρώτη που έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και άλλες καταγγελίες που έγιναν στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

Ο 39χρονος κατά τη σημερινή του απολογία αναμένεται να επιμείνει στους ισχυρισμούς που είχε προβάλλει στην ανάκριση, υποστηρίζοντας ότι εκείνος και το ανήλικο κορίτσι είχαν δεσμό με σκοπό το γάμο. Μάλιστα, όπως είχε καταθέσει στην ανάκριση και η μητέρα της κοπέλας συζητούσε μαζί του για το γάμο του με την κόρη της. «Αρχές του 2012 το χειμώνα, η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή εγώ και η αθλήτριά μου, στο μέλλον να παντρευτούμε.

Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είχα εκδηλώσει τα συναισθήματά μου σε εκείνη» είχε υποστηρίξει ο κατηγορούμενος για να προσθέσει: «Αυτή η συζήτηση περί γάμου έγινε έκτοτε πάρα πολλές φορές με τη μαμά της, ενώ αντίθετα ο μπαμπάς της όταν μας έβλεπε να ερχόμαστε πιο κοντά φαινόταν ότι δυσανασχετούσε. Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει την σχέση μας..».

Ακόμη, ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί πως πριν συνάψει σχέση με την ανήλικη, εκείνη προσπαθούσε συνεχώς να κεντρίσει το ενδιαφέρον του. «Επειδή εγώ δεν είχα την προσοχή στραμμένη σε εκείνη, γιατί τα άλλα παιδιά ήταν σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο, εκείνη διεκδικούσε συνεχώς την προσοχή μου με διάφορους τρόπους, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι» είχε πει στην απολογία του στην ανακρίτρια για να προσθέσει: «Για παράδειγμα μου έφτιαχνε και μου έδινε δώρα, με πείραζε, προσπαθούσε να είναι κοντά μου. Τότε ήταν σίγουρα στο δημοτικό αλλά δεν θυμάμαι σε ποια τάξη…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί τέλος, ότι στο ακροατήριο, κατά τις τελευταίες δυο συνεδριάσεις του δικαστηρίου είχαν επανεξεταστεί οι γονείς της κοπέλας αλλά και εκείνη, η οποία κατάθεσε κεκλεισμένων των θυρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.