Δικηγόρος Ρ.Πισπιρίγκου για κεταμίνη: «Διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων»

«Μέσα στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ υπάρχουν 5 φιαλίδια των 100ml που έχουν κεταμίνη»

Δικηγόρος Ρ.Πισπιρίγκου για κεταμίνη: «Διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων»

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για τo θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, τόνισε πως «έχουμε νοσοκομειακή κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί, και δεν προκύπτει από πουθενά έλλειμμα. Άρα αδιέξοδο, άρα αμφιβολίες, άρα δεύτερες σκέψεις, άρα προβληματισμοί».

Επικαλούμενος την ποινική δικογραφία που κατέχει ανάφερε ότι σε αυτή υπάρχει απαντητικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι μέσα στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ υπάρχουν 5 φιαλίδια των 100ml που έχουν κεταμίνη.

«Τη στιγμή κατά την οποία γίνεται η επέμβαση των γιατρών μετά το καρδιακό επεισόδιο του παιδιού έχουν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, το οποίο έχει κεταμίνη, και είναι πέντε συσκευασίες των 100ml, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, προκύπτει από τα έγγραφα» είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «η επίσημη απάντηση είναι ότι τα φιαλίδια δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν πειράχθηκαν σύμφωνα με την επίσημη απάντηση από την πλευρά του νοσοκομείου, βέβαια, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κεταμίνη που χορηγήθηκε είναι νοσοκομειακή, δηλαδή το σκεύασμα διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων, δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, δεν μπορεί να το προμηθευθεί κανείς, δεν είναι παράνομο σκεύασμα που διακινείται υπό συνθήκες παρανομίας με σκοπό χρήση από εξαρτημένα άτομα». 

«Υποβάλαμε αίτημα στη διενεργούσα την ανάκριση δικαστική λειτουργό να υπολογιστεί βάσει της περιεκτικότητας της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα ποια είναι η αντίστοιχη συνολική ποσότητα που φέρεται να έχει χορηγηθεί στο παιδί. Το αίτημα μας έχει απορριφθεί.

Ζητήσαμε να μας πούνε πόσα είναι τα φιαλίδια, και το αίτημά μας έχει απορριφθεί… Υπάρχει ισχυρισμός ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει τόσα μπουκαλάκια επειδή είναι μεγάλη  ποσότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι δυνατόν η μητέρα να είχε τόσα μπουκαλάκια μέσα στο θάλαμο που έχει γυάλινη πόρτα που μπορεί κάνει να δεις μέσα από το θάλαμο τι συμβαίνει μέσα;» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.