ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση η πρόταση της εισαγγελέα για τον κατηγορούμενο

Στην τελική ευθεία η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση η πρόταση της εισαγγελέα για τον κατηγορούμενο

Την ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια.

Η σημερινή διαδικασία άρχισε με την αγόρευσή της εισαγγελέως η οποία ζήτησε να κριθεί ένοχος όπως πρωτοδίκως αφού σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως είπε η εισαγγελέας, «σε αυτή τη δίκη είχαμε δύο εγκληματικές συμπεριφορές. Του Γιώργου Ξυλούρη ο οποίος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και του κατηγορουμένου, τον οποίο θα πρέπει να δικάσετε γιατί επέδειξε σκληρή συμπεριφορά, δεύτερον γιατί είχε κάθε ευκαιρία να μη δώσει συνέχεια φεύγοντας σε αντίθετη κατεύθυνση, τρίτον γιατί δεν δίστασε να πάει στο σπίτι του να οπλιστεί μ’ ένα όπλο, τέταρτον πήγε στο σπίτι του Ξυλούρη προκαλώντας τον, πέμπτον δε δίστασε να πυροβολήσει μπροστά σε κόσμο. Προτείνω να κριθεί ένοχος όπως πρωτοδίκως αφού σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Η δίκη συνεχίζεται με την αγορεύσεις των δικηγόρων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθεται ο 30χρονος Μ. Καλομοίρης, γιος του 63χρονου θύματος, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Γ. Ξυλούρη.

Στον δράστη πρωτόδικα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του «εν βρασμώ ψυχής», κάτι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και τον στόχο της έφεσης από την πλευρά του δράστη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, οι δύο νεαροί είχαν εμπλακεί σε καυγά με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται να γρονθοκόπησε τον 30χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα πήγε σπίτι, πήρε έναν όπλο και κατευθύνθηκε στο σπίτι του Καλομοίρη. Εκεί ξεκίνησε πάλη με τον 63χρονο πατέρα ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο του Γ. Ξυλούρη. Ο 30χρονος γιος του Καλομοιρη υποστήριξε ότι στη θέα του νεκρού του πατέρα, θόλωσε και πυροβόλησε επτά φορές κατά του 30χρονου, ρίχνοντάς τον νεκρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.