Δολοφονία στη Βαρβάκειο: «Είχε πάρει κοκαΐνη μου επιτέθηκε πρώτη» είπε ο 42χρονος δράστης

«Δεν κατάλαβα πώς το έκανα» δήλωσε στις Αρχές ο πρώην σύντροφος της 60χρονης τοξικομανούς

Δολοφονία στη Βαρβάκειο: «Είχε πάρει κοκαΐνη μου επιτέθηκε πρώτη» είπε ο 42χρονος δράστης

Ο 42χρονος «χασάπης της Βαρβακείου» επιχείρησε να δικαιολογήσει τη σφαγή της 60χρονης γυναίκας το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Θεάτρου. Μιας γυναίκας αστής, από ευκατάστατη οικογένεια της Αθήνας που είχε σπουδάσει ψυχολογία και είχε μεγάλη περιουσία που όμως την έχασε.

«Πήγαμε να κάνουμε χρήση στην πλατεία Θεάτρου. Πήγα στην τουαλέτα και όταν επέστρεψα, μου επιτέθηκε με το μαχαίρι. Είχε πάρει κόκα και είχε γίνει επιθετική. Ήταν ανεξέλεγκτη… Της άρπαξα το μαχαίρι και άρχισα να τη μαχαιρώνω. Δεν κατάλαβα πως το έκανα…», είπε

Θύτης και θύμα υπήρξαν κατά το παρελθόν σύντροφοι όμως στην πραγματικότητα οι δρόμοι τους δεν χώρισαν ποτέ καθώς το πάθος και η εξάρτηση για τις ουσίες τους ένωναν με έναν παράξενο και καταστροφικό δεσμό που τελικά έσπασε το πρωί της Τρίτης με το φινάλε της ολέθριας αυτής σχέσης να γράφεται με το αίμα της ψυχολόγου.

Ο 42χρονος, γνωστός στις αρχές, έρμαιο των παθών του, κυκλοφορούσε σαν καταραμένη σκιά στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούσε επίμονα τη δόση του. Εκείνο το μοιραίο ανοιξιάτικο πρωινό της 23ης Μάϊου, συναντήθηκαν με την 60χρονη ψυχολόγο στην πλατεία Θεάτρου, λίγα μόλις μέτρα από τη Βαρβάκειο αγορά για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Η ψυχολόγος σύμφωνα με τον δράστη, έκανε χρήση κοκαΐνης. Κάποια στιγμή, εκείνος πήγε στην τουαλέτα και όταν επέστρεψε, είδε ένα άτομο εκτός εαυτού. Όπως είπε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που κατάφεραν με διαδικασίες εξπρές να εξιχνιάσουν τη δολοφονία και να πιάσουν τον λεγόμενο «χασάπη της Βαρβακείου», η 60χρονη του επιτέθηκε με το μαχαίρι και εκείνος δίχως να έχει – όπως είπε – επιλογή, για να σώσει τη ζωή του, την αφόπλισε και άρχισε να την καρφώνει.

Στη συνέχεια, την εγκατέλειψε και χάθηκε στα στενά του κέντρου για να καταλήξει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε τον τελευταίο καιρό. Το θύμα βρήκαν οι αστυνομικοί με κομμένο το λουράκι της τσάντας της. Και γιαυτό υπέθεσαν πως ο άνθρωπος που την κατακρεούργησε, ήταν και ο ληστής που της «πήρε» τη ζωή με τουλάχιστον πέντε μαχαιριές στον λαιμό για να της αρπάξει την τσάντα. Όμως από την προσεκτική μελέτη των καμερών, δεν φαίνεται ο δράστης να είναι και αυτός που τη λήστεψε.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών δούλεψαν μεθοδικά την υπόθεση. Το γεγονός ότι η 60χρονη ψυχολόγος δεν είχε πάνω της ταυτότητα και χαρτιά τους δυσκόλεψε στην αρχή όμως λίγες ώρες αργότερα η δακτυλοσκοπική εξέταση τους έδωσε την ταυτότητα της. Παράλληλα, σάρωσαν το υλικό των καμερών με αποτέλεσμα να καταφέρουν να λοκάρουν τις κινήσεις και τη διαδρομή του δολοφόνου.

Μάλιστα, αξιοποίησαν τα αρχεία του ΟΚΑΝΑ καθώς τόσο ο δράστης όσο και το θύμα ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και μέσα από φωτογραφίες σε συνδυασμό με το υλικό των καμερών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και χθές να του περάσουν χειροπέδες. Στον ΟΚΑΝΑ, κάνουν λόγο για ένα άτομο οξύθυμο που προκαλούσε εντάσεις και φασαρίες και για το λόγο αυτό είχε απομακρυνθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο άνδρας παραδέχτηκε τα πάντα για την αποτρόπαια πράξη του, είπε πως της επιτέθηκε για να σώσει τη ζωή του, χωρίς όμως να μπορεί να δικαιολογήσει τον αριθμό των χτυπημάτων που κατάφερε στην 60χρονη και τη μανία με την οποία της κάρφωνε το μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να πέσει αιμόφυρτη και νεκρή στην άσφαλτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.