ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που είχε στην κατοχή του πλήθος αρχαίων αντικειμένων

Τι εντόπισαν οι αρχές κατά τη διάρκεια έρευνας στην αυλή του σπιτιού του

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που είχε στην κατοχή του πλήθος αρχαίων αντικειμένων

Ένας 62χρονος από τη Δράμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, καθώς κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή του πλήθος αρχαίων αντικειμένων.

Ο αρχαιολογικός θησαυρός εντοπίστηκε κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην αυλή του σπιτιού του εντοπίστηκαν δύο τμήματα συνανήκοντα καλύμματος σαρκοφάγου (πιθανώς ρωμαϊκής περιόδου), ένα βυζαντινό ακόσμητο τεκτονικό κιονόκρανο, τμήματα οκτάπλευρου βυζαντινού κιονίσκου πακτωμένου σε παρτέρι και τετράπλευρου βυζαντινού πεσσίσκου (και ακέραια πλάκα), όπως επίσης ένα θωράκιο καλυμμένο με διακόσμηση που θυμίζει αραβούργημα και χρονολογείται στην υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος-14ος αιώνας).

Τα παραπάνω αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Αρχαιοτήτων.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, που σύμφωνα με τη γνωμάτευση αρχαιολόγου χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για κορμό αρράβδωτου κίονα, ο οποίος υποστηρίζει το τεκτονικό κιονόκρανο, τμήματα πιθαριών (μία βάση, τρία μέρη από σώμα ή σώματα, μία λαβή και ένα χείλος), επίστεψη επιτύμβιας μουσουλμανικής στήλης (σαρίκι), κιονόκρανο σε δεύτερη χρήση, τμήμα ενεπίγραφης επιτύμβιας μουσουλμανικής στήλης, τέσσερα τμήματα αγγείων, δώδεκα εντοιχισμένα τμήματα από ενεπίγραφες επιτύμβιες μουσουλμανικές στήλες κι ένα χάλκινο εξάρτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.