ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ε.Κορκονέας: Επιστρέφει στη φυλακή με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

Είχε αποφυλακιστεί το 2019

Ε.Κορκονέας: Επιστρέφει στη φυλακή με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας οδηγείται εκ νέου στη φυλακή μετά την αποφυλάκισή του το 2019.

Έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναιρέθηκε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα την ελαφρυντική περίσταση του από το άρθρο 84 παρ 2α του ΠΚ «σύννομου βίου».

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε αφεθεί ελεύθερος μετά τη δίκη του στο Εφετείο, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ελαφρυντικό που αντικατέστησε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, εκείνο του πρότερου έντιμου βίου που πλέον δεν υπάρχει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού είχε ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας, ενώ μετά την εξέλιξη από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η δίκη θα επαναληφθεί από άλλους δικαστές – εκτός εκείνων που δίκασαν την προηγούμενη φορά- ενώ ο καταδικασθείς επανέρχεται στη φυλακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.