ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αύριο η κατάθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο εδώλιο του Εφετείου

Εννέα μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ισόβια και επιπλέον εντεκάμισι χρόνια κάθειρξης

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αύριο η κατάθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο εδώλιο του Εφετείου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος το πρωί της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου 2023 θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, εννέα μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ισόβια και επιπλέον εντεκάμισι χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Επιπλέον κρίθηκε ένοχος για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς που αφορούσε το κουτάβι, την αγαπημένη Ρόξι που είχε «υιοθετήσει» η Καρολάιν και για ψευδείς καταγγελίες στις αρχές, αδίκημα που αφορά στην προσπάθειά του να εμφανίσει την εγκληματική του πράξη ως ληστεία μετακυλίοντας το βάρος της ποινικής ευθύνης για το έγκλημα του σε άγνωστους δράστες.

Το δικαστήριο είχε απορρίψει επίσης ομόφωνα, μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου πιλότου για την αναγνωρίσει ελαφρυντικών.

«Οι ένορκες βεβαιώσεις είναι διθυραμβικές μέχρι το έγκλημα που διέπραξε, είχε εξέχουσα υπηρεσιακή ζωή και μια καλή οικογενειακή ζωή. Τα εγκλήματα όμως που δικάστηκε έχουν χαρακτήρα ειδεχθούς και έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τι να κάνω ότι ακούω πως είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του για να έχει μια καλή ζωή αφού τη σκότωσε. Χάνεται αμέσως η ισορροπία», είχε πει αγορεύοντας η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αδιανόητο το δικαστήριο να στηρίξει ελαφρυντικό στην λογική ότι ήταν ένας καλός οικογενειάρχης που εξόντωσε την οικογένειά του», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.