ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Έγκλημα στα Τέμπη: «Οι συγγενείς των νεκρών θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκταφή και εκ νέου ταφή»

Βρέθηκαν υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού στα βαγόνια - «Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια»

Έγκλημα στα Τέμπη: «Οι συγγενείς των νεκρών θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκταφή και εκ νέου ταφή»

Την ώρα που οι έρευνες για το έγκλημα των Τεμπών βρίσκονται σε εξέλιξη, η ανεύρεση ανθρώπινων υπολειμμάτων στα συντρίμμια του μοιραίου Intercity 62 «ξύνει» τις πληγές των συγγενών θυμάτων, καθώς ίσως χρειαστεί να προχωρήσουν στην εκταφή των δικών τους ανθρώπων.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για εγκληματικά λάθη στην πορεία του χρόνου, που είχαν αποτέλεσμα να μείνει στα αζήτητα μια σειρά από στοιχεία-κλειδιά για την τραγωδία των Τεμπών, η οποία βύθισε στο πένθος ολόκληρο το έθνος.

«Εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπών 2023 Μαρία Καρυστιάνου, προσθέτοντας πως οι συγγενείς των νεκρών θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής, στην περίπτωση που εντοπιστούν ανθρώπινα οστά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ιδιωτική εταιρία έχει αναλάβει εθελοντικά τις έρευνες στο σημείο του εγκλήματος και μέχρι στιγμής έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος) στα βαγόνια, τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.

«Αυτή η εταιρία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει mail στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και, φυσικά, δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Εχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας» τόνισε η κυρία Καρυστιάνου, συμπληρώνοντας πως η εταιρία έχει ενημερώσει τους συγγενείς θυμάτων πως εντοπίζει συνεχώς ευρήματα.

Η ίδια ξέσπασε, τονίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να είχε γίνει εξαρχής, αρκεί να το είχαν επιτρέψει οι αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί η ψυχική οδύνη των συγγενών.

«Βρεθήκαμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Αυτά που βλέπουμε ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει, να καταλάβει ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωρά σωστά; Να λένε στους συγγενείς ότι βρίσκουμε και άλλα οστά, να μας φωνάξουν να πάρουμε και άλλα υπολείμματα; Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό; Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;» αναρωτήθηκε.

Στο πλαίσιο των τελευταίων αποκαλύψεων, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερους από 100 συγγενείς θυμάτων, δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το βιαστικό μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος, μόλις δύο μέρες μετά την τραγωδία.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, είναι ραγδαίες το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών επέμεναν εδώ και καιρό να γίνει η έρευνα στην περιοχή Κουλούρι Λάρισας, όπου φυλάσσονται τα απομεινάρια του επιβατικού τρένου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα στις ανακριτικές Αρχές ότι στο τρένο υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα.

Το αίτημά τους τελικά εισακούστηκε και οδήγησε σε ευρήματα, που θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες με τη μέθοδο του DNA, καθώς υπάρχει ήδη βάση δεδομένων από τα θύματα της τραγωδίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν δύσκολο τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά να εντοπίσουν ανάμεσα στις λαμαρίνες ευρήματα, τα οποία, ωστόσο, συνέλεξαν οι ιατροδικαστές Ρουμπίνη Λεονταρή και Χρυσαυγή Κούση και στη συνέχεια παρελήφθησαν από την Αστυνομία.

Ψάχνοντας ανάμεσα στις παραμορφωμένες λαμαρίνες οι ειδικοί εντόπισαν, εκτός από ανθρώπινα υπολείμματα, κινητά τηλέφωνα, τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών. Ωστόσο, το πιο σημαντικό εύρημα που ήρθε στο φως ήταν το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που είχε αναζητηθεί -χωρίς αποτέλεσμα- μετά το δυστύχημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τεχνικοί που το εξέτασαν δεν κατάφεραν να εξαγάγουν κάποια συμπεράσματα, καθώς είχε υποστεί μεγάλη ζημιά. Ωστόσο, η πλακέτα του καταγραφικού θα σταλεί στην κατασκευάστρια εταιρία, ώστε να αναζητηθούν τυχόν στοιχεία, χωρίς να αναμένεται κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στους 57 νεκρούς ήταν και η 23χρονη Εριέττα, της οποίας δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος κατά τη διάρκεια των ερευνών των πρώτων ημερών. Η καινούργια έρευνα έχει εστιάσει στη θέση όπου εικάζεται ότι καθόταν η άτυχη φοιτήτρια, σε μία προσπάθεια να δοθούν οι πολυπόθητες απαντήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.