Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή: Το «παίρνει πάνω του» ο δράστης – Τι φέρεται να κατέθεσε για τη δολοφονία του καθηγητή

Τη Δευτέρα (21/07) θα απολογηθούν οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση

Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή: Το «παίρνει πάνω του» ο δράστης – Τι φέρεται να κατέθεσε για τη δολοφονία του καθηγητή

Νέα στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο δράστης είχε αποφασίσει να τον σκοτώσει, μίλησε για κακοποιητική συμπεριφορά από τον καθηγητή, η ουσία όμως είναι ότι βγάζει από το κάδρο την πρώην σύζυγο και το παίρνει όλο επάνω του.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα (21/07) θα απολογηθούν οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεση που έδωσε ο 35χρονος καθ ομολογία δολοφόνος στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αρχικά φαίνεται πως βγάζει από το κάδρο τη σύντροφό του και πρώην σύζυγο του θύματος, καθώς φαίνεται να υποστηρίζει πως ήταν μια δική του απόφαση, την οποία πήρε πριν από περίπου ενάμιση μήνα, όταν είπε ότι «δεν πάει άλλο».

Ήθελε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης που ζούσε τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του, εξαιτίας της ταραχώδους σχέσης που είχε το ζευγάρι.

Αγία Παρασκευή: Το χρονικό και το σχέδιο της δολοφονίας

Ο ίδιος ανέφερε ότι πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας και αγόρασε το πιστόλι με το οποίο δολοφόνησε το θύμα και στη συνέχεια ανέφερε στον σύντροφό του πως θα πάει στο Ναύπλιο προκειμένου να περάσει μερικές ημέρες διακοπών.

Πήγε λοιπόν στην περιοχή του Τολού στο Ναύπλιο και ήρθε σε επαφή αρχικά με τον Βούλγαρο συνεργό του, τον οποίο έχει περιγράψει ως φίλο του, ο οποίος με τη σειρά του του συνέστησε στους δύο Αλβανούς συνεργούς του. Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις αλλοδαποί έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μαζί μπήκαν σε ένα πολυτελές SUV και ξεκίνησαν το ταξίδι για την Αθήνα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θεώρησε πολύ μεγάλη ευκαιρία -που πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον 43χρονο- το γεγονός ότι βρισκόταν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες.

Αρχικά κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Χαϊδαρίου. Εκεί είχαν την πληροφορία από την πρώην σύζυγο του θύματος ότι το ζευγάρι έχει πάει μαζί με τα δύο παιδιά τους που είχαν αποκτήσει κατά τη διάρκεια του γάμου τους, σε έναν παιδοψυχολόγο.

Εκεί ήρθε να τους στήσει αρχικά το καρτέρι, ωστόσο επειδή δεν πρόλαβαν. Στη συνέχεια ενημερώθηκε από την ίδια τη γυναίκα -η οποία κατηγορείται για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας- ότι το θύμα κατευθύνεται προς την Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα προς την οδό Ειρήνης, ώστε να παραλάβει τα παιδιά από το σπίτι.

Τότε τον ακολούθησε. Είχε πάρει το κινητό του 14χρονου γιου του και με αυτό συνομιλούσε με τη σύντροφό του. Είχε πάρει μια φωτογραφία στην οποία φαίνονταν οι κινήσεις του θύματος λίγο πριν τη δολοφονία.

Κατέβηκε από το πολυτελές όχημα και τον πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο στήθος, στην κοιλιά αλλά και στην πλάτη. Την ώρα που, όπως έχει περιγράψει, οι δύο Αλβανοί συνεργοί του τον καλούσαν να κάνει πίσω.

Σημειώνεται πως ο ίδιος περιέγραψε ότι είχε και μια πολύ άσχημη σχέση με το θύμα. Συγκεκριμένα του είχε επιτεθεί ξανά στο παρελθόν, ενώ τον Μάιο του 2024 τον είχε ξυλοκοπήσει, με αποτέλεσμα ο 43χρονος τότε να του υποβάλει μήνυση.

Όπως είπε ο 35χρονος, προκειμένου να αποκτήσει ένα άλλοθι, είχε αφήσει το κινητό του τηλέφωνο στο αυτοκίνητο των συνεργών του, προκειμένου να μην καταγράφονται στην ουσία οι κινήσεις του από τις κεραίες της Αργολίδας και να μην φαίνεται ότι είναι στην Αθήνα (…).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.