ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ειδικευόμενη γιατρός για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: «Μας προβλημάτισε η ανακοπή σε ένα υγιές παιδί»

«Το εξέτασα το παιδί και δεν βρήκα κάτι»

Ειδικευόμενη γιατρός για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: «Μας προβλημάτισε η ανακοπή σε ένα υγιές παιδί»

Την κλήτευση της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά ως μάρτυρα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αποφάσισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την κλήτευση ήταν ομόφωνη, όπως ομόφωνη είναι και η απόφαση η επίμαχη κατάθεση της παιδοκαρδιολόγου να θεωρηθεί αναγνωστέο έγγραφο και να χρησιμοποιηθεί στην παρούσα δίκη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ράνια Κελεσίδου, ειδικευόμενη ιατρός στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, η οποία μίλησε για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021.

«Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια κινήσεις άκρων. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι.

Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Στην συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Στη συνέχεια, την είδα το Σάββατο», κατέθεσε η κα Κελεσίδου. Όπως υποστήριξε, είδε ξανά την Τζωρτζίνα αργότερα την ίδια ημέρα, όταν το παιδάκι εμφάνισε δύσπνοια.

«Με φωνάζουν οι νοσηλεύτριες βρήκα το παιδί να έχει μάσκα οξυγόνου. Είχε 90 κορεσμό ειδοποίησα τον επιμελητή μου και ξεκίνησα έναν κύκλο εισπνοών οξυγόνου. Σκεφτήκαμε ότι ίσως να είχε εισρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ, κοιμόταν καλά ήταν ήσυχη», ανέφερε στο δικαστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.