
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε βάρος ανηλίκων σε Αθήνα και Πειραιά.
Συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 29 και 20 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο συνεργοί τους που αναζητούνται.
Ο 29χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της 29ης Οκτωβρίου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον Πειραιά, λίγη ώρα αφότου είχε προσεγγίσει 16χρονο, προσποιούμενος τον αστυνομικό, και του είχε αφαιρέσει με τη βία προσωπικά αντικείμενα, κινούμενος με μοτοσυκλέτα.
Την επόμενη ημέρα συνελήφθη και ο 20χρονος συνεργός του από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, κλοπές, αντιποίηση αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων κατασχέθηκαν ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις και μαχαίρι. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στον Πειραιά και την Αθήνα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.