Εξαρθρώθηκε συμμορία που «έγδυνε» εμπορικά κέντρα στην Αττική & πωλούσε τα κλοπιμαία στην Αλβανία – Πώς δρούσε

Τα κέρδη των μελών της συμμορίας ξεπερνούσαν τα 400.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που «έγδυνε» εμπορικά κέντρα στην Αττική & πωλούσε τα κλοπιμαία στην Αλβανία – Πώς δρούσε

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξάρθρωσαν μία συμμορία η οποία άδειαζε εμπορικά κέντρα της Αττικής και μεταπωλούσε τα κλοπιμαία στην Αλβανία.

Τα κέρδη των μελών της συμμορίας ξεπερνούσαν τα 400.000 ευρώ από κλοπές σε μεγάλα καταστήματα της Αττικής.

Η εγκληματική οργάνωση – δύο άνδρες και τρεις γυναίκες – είχε ιεραρχική δομή και ρόλους, ενώ δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2021. Αρχηγός φέρεται ένας 33χρονος, ο οποίος έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη και επέλεγε τα καταστήματα που θα πραγματοποιούνταν οι κλοπές.

Πανάκριβα ρούχα, κοστούμια, laptop, ξυριστικές μηχανές, κολόνιες, και τηλεοράσεις, ήταν κάποια από τα κλοπιμαία.

Οι δράστες δρούσαν κυρίως σε μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Συμμορία Αλβανών: Η δομή

Υπαρχηγός της οργάνωσης φέρεται να ήταν ένας 39χρονος που και αυτός συμμετείχε με φυσική παρουσία στις κλοπές. Η συμμετοχή του στη συμμορία ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Αλβανία, μέσω του οποίου μεταπωλούνταν μέρος των κλοπιμαίων!

Η 25χρονη και η 33χρονη, ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση των υποψήφιων αγοραστών, ενώ η 41χρονη μαζί με τους άνδρες της συμμορίας διέπρατταν τις κλοπές.

Αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους, ο ένας εκ των δύο ήδη έχει ταυτοποιηθεί.

Πώς «χτυπούσαν» και πώς επικοινωνούσαν

Για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν το Viber και κωδικές ονομασίες. Αφού στοχοποιούσαν το εκάστοτε κατάστημα, χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης και στη συνέχεια επέλεγαν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν.

Όσον αφορά την κλοπή των προϊόντων, αφού έμπαιναν στα καταστήματα, τοποθετούσαν αυτά σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες έτσι ώστε να μην χτυπάνε τα αντικλεπτικά συστήματα στις εισόδους, ενώ δεν επισκέπτονταν το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά και άλλαζαν περιοχές.

Κατά τη δράση τους φορούσαν μόνο μάσκα για τον κορωνοϊό, όπως κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Τα ημερήσια κέρδη από την παράνομη δράση άγγιζαν και τις 2.000 ευρώ!

Από την Αττική στην Αλβανία

Τα κλεμμένα προϊόντα τα αποθήκευαν αρχικά στα σπίτια τους και στη συνέχεια παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα μετέφεραν σε «καβάτζα» στην περιοχή του Καματερού, την οποία μίσθωνε ο φερόμενος ως αρχηγός.

Μέρος των κλοπιμαίων το διέθεταν άμεσα προς πώληση, ενώ άλλες ποσότητες τις μετέφεραν, είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, στην Αλβανία, όπου μεταπωλούνταν, μέσω καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας του υπαρχηγού της οργάνωσης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 97 υποθέσεις κλοπών.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτός από κλοπιμαία και τρεις τσάντες ειδικά διαμορφωμένες με εσωτερική επένδυση που δεν ενεργοποιεί τα αντικλεπτικά συστήματα και μεταλλική συσκευή που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση των αντικλεπτικών μηχανισμών των προϊόντων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απείθεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Δευτέρα (14.03.2022) αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.