ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Συλλήψεις σεσημασμένων Γεωργιανών για εκτελέσεις Β.Ρουμπέτη, Δ.Μουζακίτη και Γ.Σκαφτούρου – Διακινούσαν και παράνομους μετανάστες!

Πρόκειται για μια από τις σπάνιες φορές που η ΕΛΑΣ έχει προσαγάγει κάποια άτομα για δολοφονίες του υποκόσμου

Συλλήψεις σεσημασμένων Γεωργιανών για εκτελέσεις Β.Ρουμπέτη, Δ.Μουζακίτη και Γ.Σκαφτούρου –  Διακινούσαν και παράνομους μετανάστες!

H ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων για τη δολοφονία του του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βαγγέλη Ρουμπέτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες προς το παρόν έχουν γίνει συνολικά πέντε προσαγωγές από τις οποίες οι δύο θεωρείται βέβαιο ότι θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Όλα αυτά υπό την πίεση των γεγονότων που λένε ότι για δεκάδες δολοφονίες την τελευταία εξαετία δεν έχει γίνει ούτε μία προσαγωγή!

Οι δύο προσαχθέντες για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης είναι ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ υπήρξαν και τρεις προσαγωγές.

Ένας από αυτούς είναι 39χρονος Γεωργιανός, αποτύπωμα του οποίου είχε βρεθεί σε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας, όταν χάλασε και την εγκατέλειψαν οι δράστες 500 μέτρα μακριά από το σπίτι του δολοφονηθέντος.

Στις 27 Απριλίου 2023 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητο του 39χρονου Γεωργιανού.

Είχε αποφυλακιστεί το 2019, καθώς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εισαγωγής παράνομων μεταναστών.

Το 2015 είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία υπηκόου Γεωργίας και εκβιασμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές ορισμένοι από τους στόχους της Αστυνομίας, φέρονται να διέφυγαν στο εξωτερικό και έχουν ήδη εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Παράλληλα οι συλληφθέντες φέρονται να εμπλέκονται και σε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός ομογενή από τη Γεωργία που έγινε τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες.

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες.

Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Οι δολοφονίες του 38χρονου Βασίλη Ρουμπέτη και του 31χρονου γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη έγιναν τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. οι δράστες που επέβαιναν σε μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώτο άνδρα μέσα στο όχημα που επέβαινε, μάρκας Mercedes ιδιοκτησίας του Γ.Αλαφούζου.

Στη συνέχεια το δεύτερο θύμα το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, μάρκας Smart, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν την αποστολή τους και να αφαιρούν δύο ζωές.

Όπως φαίνεται είχαν σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Κοινός τόπος και των δύο, όπως και του πρόσφατα δολοφονημένου Β.Ζαμπούνη, είναι η ενασχόλησή τους με το λαθερμπόριο καυσίμων και το «επιχειρηματικό» άπλωμά τους στην εμπορία καυσίμων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.