ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΛ.ΑΣ.: Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για κύκλωμα πώλησης σπάνιων έργων τέχνης σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Ανάμεσα στους πίνακες είναι και ένας του Τζάκσον Πόλακ

ΕΛ.ΑΣ.: Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για κύκλωμα πώλησης σπάνιων έργων τέχνης σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Μεγάλη αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για κύκλωμα πώλησης σπάνιων και ανεκτίμητων έργων τέχνης σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν πίνακες ζωγραφικής και προσχέδια. Προσήχθησαν Έλληνες που εξετάζονται ως διακινητές έργων τέχνης.

Παράλληλες έρευνες έγιναν στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Ιντερπόλ. Η έρευνα της Αστυνομίας και η παρακολούθηση των υπόπτων έχει διάρκεια τουλάχιστον τριών μηνών.

Ανάμεσα στους πίνακες που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των βουλγαρικών και ελληνικών Αρχών είναι ένας πίνακας του Τζάκσον Πόλακ. Οι Έλληνες φέρονται να επιχείρησαν να τον πουλήσουν στη Βουλγαρία έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

«Έχουν βρεθεί έργα τέχνης τόσο στην Αθήνα όσο και στη Βουλγαρία. Αναμένονται οι πραγματογνωμοσύνες για να δούμε εάν είναι γνήσια τα έργα. Εάν είναι γνήσια μιλάμε για πίνακες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα όμως δεν έχουμε τις απαντήσεις των ειδικών για να ξέρουμε εάν έχουμε να κάνουμε με αντίγραφα ή όχι», λέει αστυνομική πηγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Αρχών αφορά σε σπάνιο πίνακα που βρίσκεται στη Βουλγαρία. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν πρόκειται για αντίγραφο αλλά για κλεμμένο πίνακα, τότε οι Αρχές θα έχουν να κάνουν με μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εντοπισμού κλεμμένου έργου τέχνης στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.