ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Απολογείται ο φερόμενος αρχηγός και συντονιστής της ομάδας – «Σ’αγαπάμε» του φώναξαν (βίντεο)

Το κατηγορητήριο που βαρύνει το κύκλωμα

Εμπορία βρεφών στα Χανιά: Απολογείται ο φερόμενος αρχηγός και συντονιστής της ομάδας – «Σ’αγαπάμε» του φώναξαν (βίντεο)

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου, ξεκίνησαν οι απολογίες του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Πρώτος απολογείται ο φερόμενος αρχηγός και συντονιστής της ομάδας, 73χρονος Χανιώτης γιατρός, ιδρυτής και διαχειριστής της κλινικής. Η διαδικασία προβλέπεται να είναι μαραθώνια ενώ οι κατηγορούμενοι απολογούνται, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Την ίδια ώρα αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω από τα Δικαστήρια Χανίων και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες, όπως βλέπετε και στο βίντεο τον κατηγορούμενο Χανιώτη γιατρό, ενώ μια γυναίκα φώναξε «σ’ αγαπάμε».

Το κατηγορητήριο που βαρύνει το κύκλωμα εμπορίας παιδιών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός, κατεύθυνε τις «μεσίτριες» και επόπτευε την νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας ενώ καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να εναρμονίσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε απόφαση με την ακολουθούμενη από αυτούς έκνομη διαδικασία.

Επίσης, με χρήματα της οργάνωσης χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για προσωρινή στέγαση των κυοφόρων.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί εξήλθε των δικαστηρίων μετά την απολογία της, μια κατηγορούμενη μαία ενώ παράλληλα έφτασε μια ακόμη κατηγορούμενη, γραμματέας ιδιωτικής κλινικής.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 8.30 το πρωί έκανε την εμφάνισή του στα Δικαστήρια Χανίων ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος πιθανότατα θα έχει ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση του Χανιώτη γιατρού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε βίντεο από το δικαστήριο Χανίων:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.