ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμπρησμός στη Real News: Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση – Αναμένεται η ανάληψη της ευθύνης

Τι εκτιμούν οι αρχές

Εμπρησμός στη Real News: Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση – Αναμένεται η ανάληψη της ευθύνης

Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης, για την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις εγκαταστάσεις του Real Group, βρίσκονται τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, που από την πρώτη στιγμή έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Οι Αρχες, εκτιμούν ότι πρόκειται για μια ακόμα επίθεση με γκαζάκια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο πλαίσιο των πολλών επιθέσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφιερώνονται στον κρατούμενο Γ.Μ. , γνωστό ως «τοξοβόλο του Συντάγματος», που βρίσκεται σε απεργία πείνας πάνω από 50 μέρες , ζητώντας την αποφυλάκιση του .

Τα στελέχη της κρατικής ασφάλειας, ήδη έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο έχουν καταγραφεί οι δυο εμπρηστές .

Αρχικά φέρονται να  επιχείρησαν να ανέβουν στο κτίριο μέσω των δυο ασανσέρ , βλέποντας όμως ότι δεν ήταν εφικτό , ανέβηκαν κάποιες σκάλες και τοποθέτησαν τα γκαζάκια μαζί με ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό , στην είσοδο .

Μέσα και από άλλο βιντεολυπτικο υλικό, οι αστυνομικοί, επιχειρούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους με στόχο να οδηγηθούν στην ταυτοποίηση τους .

Βασικό ρόλο διαδραματίζουν και τα εγκληματολογικά εργαστήρια , εκεί όπου μεταφέρθηκαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού .

Μάλιστα κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών , προχώρησε σε εξονυχιστική έρευνα στο σημείο που εξερράγη ο μηχανισμός , αναζητώντας τυχόν αποτυπώματα , αν και οι εμπρηστές στην προσπάθεια τους να μην αφήσουν ίχνη , φορούσαν γάντια ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες .

Ήδη χθες το βράδυ , σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου , οι συντάκτες ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις με βαριοπούλες σε ΑΤΜ στην Λεωφόρο Αθηνών, στο Περιστέρι,  στο Παγκράτι, στην Μιχαλακοπούλου και στον Άλιμο για τον «τοξοβόλο».

Είχε προηγηθεί ο εμπρησμός ενός οχήματος της Cosmote στην οδό Τοσίτσα,στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου καθως και η επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσιου , που ανέλαβε η οργανωση «εΜπρακτα αλληλέγγυοι αναρχικοί» , στις 7 Ιουλίου , τις ερευνες της οποίας ανέλαβε η Αντιτρομοκρατικη .

Eπίθεση είχαν πραγματοποιήσει άτομα του «χώρου» και το βράδυ στις  2 Ιουλίου , στο κτίριο των ΥΜΕΤ , με πέτρες και βόμβες μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό Αστυνομικών.

Παράλληλα  επιθέσεις έχουν πραγματοποιήσει και σε άλλες πόλεις όπως την Θεσσαλονίκη  και την Πάτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές καθώς σήμερα  στις 19.00 το απόγευμα, μέσω της ίδιας ιστοσελίδας,  έχει απευθυνθεί κάλεσμα για πορεία στο Σύνταγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.