
Νέα επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς 42 λαθρομεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.
Αυτή τη φορά την μεταφορά δεν την έκανε το λ.σ. αλλά η FRONTEX, η οποία εντόπισε το σκάφος και μερίμνησε για την ασφαλέστατη μεταφορά των επιβαινόντων.
Οι αλλοδαποί αυτή την ώρα βρίσκονται στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου θα τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη από τις αρμόδιες αρχές.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την μεταφορά μουσουλμάνων αλλοδαπών στην Ελλάδα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.