ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ για περίεργες συναλλαγές συνδικαλιστών αστυνομικών

Ύποπτα ανοίγματα και κλεισίματα 23 τραπεζικών λογαριασμών

Έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ για περίεργες συναλλαγές συνδικαλιστών αστυνομικών

Αδικαιολόγητες τραπεζικές συναλλαγές συνδικαλιστών της αστυνομίας βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται ετησίως περίπου 1, 5 εκατ. ευρώ από εισφορές συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της άρσης – κατόπιν εισαγγελικής εντολής – του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών ενός εκ των συνδικαλιστών διαχειριστών των ταμείων, διαπιστώθηκε ότι προχωρούσε επί σειρά ετών στο άνοιγμα πλήθους ιδιωτικών λογαριασμών που περιείχαν συνολικά ποσά άνω των 1.000.000-1.500.000 ευρώ, χωρίς η διακίνηση των ποσών να δικαιολογείται από τη μισθοδοσία του αλλά και χωρίς να δηλώνεται στο πόθεν έσχες του, όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Το ερώτημα είναι αν οι συναλλαγές δικαιολογούνται, αν σχετίζονται με τα χρήματα των εισφορών περίπου 50.000 αστυνομικών από όλη τη χώρα ή αν πρόκειται για ιδιωτικού τύπου συναλλαγές με άγνωστης προέλευσης χρήματα.

Σε ένα από αυτά τα έγγραφα των «αδιάφθορων» για την πρώτη φάση των ελέγχων το 2020, αναφέρεται ότι «σε εκτέλεση της από 6 Οκτωβρίου 2020 επισημειωματικής εντολής του κ. εισαγγελέα Εφετών Αθηνών ενεργούντος υπό την ιδιότητα του οργάνου ελέγχου του Ν. 3213/2003 (σ.σ.: ο νόμος για τις δηλώσεις πόθεν έσχες) και σχετικών εγγράφων της υπηρεσίας μας, έλαβε χώρα άρση του τραπεζικού απορρήτου του ελεγχόμενου για το χρονικό διάστημα από το 2015 έως το 2018.

Προέκυψε, λοιπόν, ότι ο ελεγχόμενος διέθετε καταθετικούς προθεσμιακούς λογαριασμούς σε πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής τους οποίους, όμως, δεν δήλωνε στις κατ’ έτος δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης». Στη συνέχεια καταγράφονται τα περίεργα ανοίγματα και κλεισίματα – μετά από λίγες ημέρες – 23 τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους έχουν κατατεθεί συνολικά περίπου 1.200.000 ευρώ, χωρίς αυτά να δηλώνονται πουθενά.

Παράλληλα και στο παρελθόν κινήθηκαν έρευνες για αμφιλεγόμενες συναλλαγές στον συνδικαλιστικό χώρο της ΕΛ.ΑΣ που αφορούσαν κυρίως αδικαιολόγητα επιδόματα ή οδοιπορικά που λάμβαναν συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου. Μερικοί εξ αυτών, δε, φέρονται, σύμφωνα με καταγγελίες, να λάμβαναν χρήματα για μετακινήσεις στην Αττική, ενώ υπηρετούν σε υπηρεσίες της… Αθήνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επιπλέον ζητούμενο που προκύπτει είναι τι απέγιναν αυτοί οι φάκελοι και αν σε ορισμένες περιπτώσεις έμειναν «στάσιμοι» για να μη διαταραχθούν οι λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό του Σώματος και στη λεωφόρο Κατεχάκη ή αν πράγματι υπήρξε πλήρης διαλεύκανση των υποθέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.