Ο «Ρόμπερτ το Ρομπότ» έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν εμφανίστηκε σε ένα χιουμοριστικό βίντεο-φάρσα να προσπαθεί να μπει στο κτίριο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας στο Λος Άντζελες.
Το προσωπικό ασφαλείας της Σαηεντολογίας και οι υπάλληλοι του κτιρίου αντέδρασαν άμεσα, αρνήθηκαν την είσοδο στο ανθρωποειδές ρομπότ και τελικά το συνόδευσαν έξω από τον χώρο.
Οι δημιουργοί του βίντεο και οι χρήστες στα σχόλια αστειεύτηκαν λέγοντας ότι το ρομπότ «ταιριάζει απόλυτα εκεί» (λόγω της φήμης της οργάνωσης) ή αναρωτήθηκαν με χιούμορ αν η Σαηεντολογία «απαγορεύει την τεχνητή νοημοσύνη» και «κάνει διακρίσεις κατά των ρομπότ».
Το συγκεκριμένο ρομπότ ελεγχόταν από έναν άνθρωπο που περπατούσε δίπλα του για τη φυσική του ασφάλεια κατά τη διάρκεια της βόλτας του.
Το βίντεο συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και σχόλια, με πολλούς να σχολιάζουν την αντίδραση της οργάνωσης με έντονο χιούμορ.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.