Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Aνάμεσα στους τραυματίες δυο αγοράκια 4 και 12 ετών – Δύο άνδρες διασωληνωμένοι

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Aνάμεσα στους τραυματίες δυο αγοράκια 4 και 12 ετών – Δύο άνδρες διασωληνωμένοι

Δεκάδες άτομα απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής (27.05.2022) τυλίχθηκε στις φλόγες.

Από τους 44 που απεγκλωβίστηκαν τελικά 11 μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έξι από αυτούς  έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου: οι τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και οι δύο διασωληνωμένοι. Άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Voria.gr, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο μεταφέρθηκαν και δύο αγοράκια, ηλικίας 4 και 12 ετών, με ήπια αναπνευστική δυσχέρεια. Στον 12χρονο μάλιστα χορηγήθηκε και οξυγόνο, όμως η κατάσταση της υγείας και των δύο δεν εμπνέει ανησυχία.

 

Οσον αφορά στους δύο διασωληνωμένους είναι άνδρες 20 και 35 ετών αντίστοιχα και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, οι δύο νεαροί διασωληνώθηκαν ήδη μέσα στα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια, χωρίς να φέρουν εγκαύματα από τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο ακόμα διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 44 άτομα απεγκλωβίστηκαν μόνα τους ή με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 30 εκ των οποίων μαθητές που βρίσκονταν σε διπλανό φροντιστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.