ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν – Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας θα τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές, αναμένοντας το πέρασμα του Ερντογάν

«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν – Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί, drones και σκοπευτές

Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί θα ενεργοποιηθούν με έκτακτα μέτρα εν όψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι υψηλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας θα τοποθετηθούν ελεύθεροι σκοπευτές, αναμένοντας το πέρασμα του Ερντογάν.

Ελικόπτερα και drones θα παρακολουθούν την κίνησή του από αέρος. Η Αντιτρομοκρατική θα είναι σε επιφυλακή, ενώ θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη των τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

Πλήθος συναντήσεων εκτός του τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν

Στην τελική ευθεία των εντατικών προετοιμασιών για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, βρίσκονται Ελλάδα και Τουρκία. Η συνάντηση αυτή έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον χώρο που βασίζεται στη θετική ατζέντα.

«Ο στόχος μας είναι σιγά-σιγά να χτίσουμε μια νέα εμπιστοσύνη, όσο γίνεται, με την τουρκική πλευρά, για να μπορέσουμε να έχουμε, αν μη τι άλλο, ηρεμία στα σύνορα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι «σε πρώτη φάση αυτό θέλουμε, αυτή η πολιτική έχει φέρει αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ερντογάν έρχεται με καλές προθέσεις και θα βρει ανταπόκριση στην Ελλάδα. «Θέλω να πιστεύω ότι θα ηρεμήσει το Αιγαίο και θα μπορέσουμε να δούμε μπροστά πώς μπορούμε να συνεργαστούμε πάντοτε με τις κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά τις εθνικές μας θέσεις» υπογράμμισε ακόμα ο Δ.Αβραμόπουλος.

Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν παραστεί και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από 7 υπουργούς και το διπλωματικό του σύμβουλο, Ακίφ Κιλίτς. Αναμένεται να αποφασιστεί τελευταία στιγμή αν θα παραστεί και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν.

Από ελληνικής πλευράς οι αντίστοιχοι Έλληνες ομόλογοί τους θα είναι οι υπουργοί: Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης -και οι υφυπουργοί Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστας Φραγκογιάννης- Άμυνας, Νίκος Δένδιας, Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μετανάστευσης, Δημητρης Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη (για το Μεταναστευτικό) Γιάννης Οικονόμου, Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά της η χώρα μας πάντως διαμηνύει ότι είναι έτοιμη για τις συνομιλίες χωρίς ανασφάλειες , ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας από τις Σέρρες, όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 έτη από τον θάνατο του ήρωα των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης, Εμμανουήλ Παππά, τονίζει την αξία των Ενόπλων Δυνάμεων: «Η Ελλάδα, στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρό κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπογράφουν τουλάχιστον 20 συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών με κορυφαία εκείνη για το Μεταναστευτικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.