ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Λέων για τεμαχισμένο άνδρα στα Χανιά: «Να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε»

«Η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε»

Γ.Λέων για τεμαχισμένο άνδρα στα Χανιά: «Να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης για τον Ινδό που βρέθηκε τεμαχισμένος, τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει «να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε» ενώ συμπλήρωσε ότι «η ταυτοποίηση του θύματος μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως ο διαμελισμένος πτωμάτων είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στη χώρα μας.

O πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, επεσήμανε: «Πράγματι είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά, όμως για εμάς τους ιατροδικαστές αρκεί να έχουμε κάποια τμήματα ενός ανθρώπινου σώματος για να προχωρήσουμε στην ιατροδικαστική διερεύνηση. Όσα περισσότερα, τόσο πιο πλήρης θα είναι η διερεύνηση και θα μας δώσει περισσότερες απαντήσεις».

«Η ταυτοποίηση ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε αρχικά. Ήδη ο ιατροδικαστής έχει εκτιμήσει την ηλικία, το φύλο, πιθανά να έχει δει κάποιες κακώσεις, αν είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες γιατί αυτό θα παίξει έναν ρόλο στη συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία σε έναν διαμελισμό είναι να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε μία σορός και μετά έγινε διαμελισμός» σημειώσει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

«Αυτό που πρέπει να βρει ένας ιατροδικαστής είναι η αιτία θανάτου, η οποία, αν πρόκειται για βίαιο θάνατο πρέπει να βρούμε με ποιον ακριβώς τρόπο. Βέβαια με δευτερογενή στοιχεία, γενετικές και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον δράστη» είπε κλείνοντας ο Γρηγόρης Λέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.