ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Λυγγερίδης: «Μακάρι να τους πιάσουν όλους – Ο πόνος δεν γιατρεύεται» λέει ο παππούς του αστυνομικού

«Έλεγε τα καλύτερα, για την διμοιρία του»

Γ.Λυγγερίδης: «Μακάρι να τους πιάσουν όλους – Ο πόνος δεν γιατρεύεται» λέει ο παππούς του αστυνομικού

Συγκινούν τα λόγια του παππού του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε τη ζωή του στα επεισόδια στου Ρέντη. 

«Όλο χαμογέλαγε, από μικρό παιδί το μεγάλωσα, αστυνομικός ήθελε να γίνει. Το ήθελε, από μέσα του. Έλεγε τα καλύτερα, για την διμοιρία του, για τους αστυνομικούς, γιατί το ήθελε», είπε.

Ήταν το όνειρό του να γίνει αστυνομικός, θα πει ο παππούς του σήμερα. Όταν μπήκε στην διμοιρία των ΜΑΤ δεν φοβήθηκε, δεν παραπονέθηκε ποτέ. Ώσπου στις 7 Δεκεμβρίου του 23, σε αγώνα βόλει μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο 31χρονος αστυνομικός έξω από το κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού “Μελίνα Μερκούρη” στο Ρέντη, τραυματίζεται, όταν ναυτική φωτοβολίδα χτυπά στο αριστερό του πόδι.

Η φωτοβολίδα βρίσκει αρτηρία, προκαλώντας σοβαρή αιμορραγία. Οι συνάδελφοί του παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή, με φώσφορο της φωτοβολίδας να μην σβήνει. Οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε προχωρούν σε ακρωτηριασμό και 20 ημέρες αργότερα ο 31χρονος αστυνομικός αφήνει την τελευταία του πνοή.

Ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, ανέφερε ακόμη: «Μακάρι ο Θεός να δώσει, να τους πιάσουν όλους. Όλους να τους πιάσουν. Έχουμε χάσει το παλικάρι μας, ένας πόνος μεγάλος που δεν γιατρεύεται. Μια μεγάλη πληγή που ανοίγει και δεν κλείνει».

Με φανερή συγκίνηση ο Αθανάσιος Λυγγερίδης, πατέρας του αστυνομικού είπε: «Έχασα έναν γιό, έναν ήρωα, αλλά απέκτησα άλλη οικογένεια, την διμοιρία του. Όλα τα παιδιά εκεί πίσω που τράβηξαν ό,τι τράβηξαν μαζί με το γιό μου»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη ανέφερε ακόμη: «Καίνε, σπάνε, ρημάζουν, σκοτώνουν, ποια είναι η τιμωρία; Ας γίνει ο γιός μου το ανάχωμα για μια νέα αρχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.