ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η κατάθεση παιδιάτρου στη δίκη της Ρ.Πισπιρίγκου: «Δεν έκλαιγε, δεν αγωνιούσε, δεν ρωτούσε για το παιδί της»

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Η κατάθεση παιδιάτρου στη δίκη της Ρ.Πισπιρίγκου: «Δεν έκλαιγε, δεν αγωνιούσε, δεν ρωτούσε για το παιδί της»

Τις τελευταίες ώρες της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αλλά και την «ψύχραιμη και χωρίς αγωνία» συμπεριφορά της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου, περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η ειδικευόμενη παιδίατρος Δέσποινα Ταταριώτη.

Η μάρτυρας, καταθέτοντας στη δίκη μίλησε για τα τέσσερα επεισόδια που εκδήλωσε το κοριτσάκι λίγο πριν καταλήξει, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει πως όλες οι εξετάσεις που έγιναν στο παιδί με την είσοδό του στο νοσοκομείο ήταν φυσιολογικές.

«Την Παρασκευή είδαμε το παιδί. Ήταν όλα φυσιολογικά. Βγήκε η μητέρα της από το θάλαμο να μας ενημερώσει ότι «κάτι κάνει το παιδί». Ήταν περίπου 11 το πρωί. Πήγαμε και είδαμε ένα παιδί με ταχυκαρδία.

Είχε συστροφή κεφαλιού αριστερά, είχε μια γκρίνια σαν ανησυχία. Της βάλαμε οξυγόνο και επανήλθε. Το επεισόδιο λύθηκε μετά από λίγο. Παρακολουθήσαμε το παιδί και ήταν σταθερό. Αφού φύγαμε από το θάλαμο λίγο μετά ξαναβγήκε η μαμά και μας είπε πάλι ότι «κάτι κάνει το παιδί».

Να σας πω ότι στο ενδιάμεσο είχαν εξετάσει τη Τζωρζτίνα και άλλοι γιατροί της μονάδας και ήταν όλα φυσιολογικά. Ξαναπήγαμε στο θάλαμο.

Ήταν γύρω στις 11:30. Είδαμε το παιδί σε παρόμοια κατάσταση. Την εξετάσαμε ξανά, της βάλαμε οξυγόνο και λύθηκε και αυτό το επεισόδιο» είπε η μάρτυρας για να συνεχίσει: «Σε κάποια φάση μας είπε η μαμά: «το μεγάλο επεισόδιο με την βραδυκαρδία δεν το έχει κάνει ακόμη, θα δείτε». Μου έκανε εντύπωση αυτή η φράση, δεν ασχολήθηκα όμως παραπάνω.

Γύρω στις 2 και κάτι το μεσημέρι και ενώ ήμουν κοντά στο θάλαμο του παιδιού βγήκε πάλι η μητέρα να μας πει «ελάτε κάτι κάνει το παιδί». Πήγαμε και ήταν ένα ακόμη ίδιο επεισόδιο με τα προηγούμενα. Έκανε μάλιστα ένα πυρετικό κύμα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Σχόλασα και ξαναπήγα στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα. Μας ενημέρωσαν ότι το παιδί ήταν σταθερό και πως τα μεσάνυχτα η μητέρα τους είπε για ένα επεισόδιο ακόμη. Η γιατρός της εφημερίας πήγε να δει τα παιδί, το εξετάσαμε και εμείς μετά και ήταν σταθερό».

Ακολούθως, η ειδικευόμενη παιδίατρος περιέγραψε το πως ειδοποιήθηκε για το τελευταίο επεισόδιο που εμφάνισε η μικρή Τζωρτζίνα λίγο πριν καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Όπως είπε ενώ ετοίμαζε χαρτιά για εξιτήριο σε άλλο παιδί, άκουσε μια νοσηλεύτρια να της λέει: «έλα πάνω το παιδί κάτι κάνει».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας ανέφερε: «Όταν έφτασαν είδα τη διευθύντριά μου και τους γιατρούς της μονάδας να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για περισσότερο από μια ώρα. Στις 15:50 ήταν η ώρα που καταγράφηκε ως ώρα θανάτου. Βγήκα από το θάλαμο και συλλυπήθηκα τη μητέρα και με εκείνη ευχαρίστησε σε μια κάπως τυπική διαδικασία».

Πρόεδρος: Στις 28 Ιανουαρίου στις 11 που σας ενημερώνει η μητέρα ότι «το παιδί κάτι κάνει». Πως σας ενημέρωσε; Φώναξε βοήθεια;

Μάρτυρας: Όχι καθόλου, δεν ήρθε τρέχοντας να φωνάξει βοήθεια, δεν έγινε ποτέ αυτό. Ουσιαστικά άνοιξε τη πόρτα του θαλάμου και μας είπε ήρεμα «ελάτε κάτι κάνει το παιδί», χωρίς φωνές.

Πρόεδρος: Ωστόσο μήπως διαπιστώσατε εσείς κάποια ανησυχία;

Μάρτυρας: Όχι δεν διαπίστωσα καμία ανησυχία.

Πρόεδρος: Η κατηγορούμενη ήταν μέσα στο θάλαμο;

Μάρτυρας: Η πόρτα ήταν ανοιχτή και θυμάμαι που της είπαμε να περάσει έξω.

Πρόεδρος: Θυμάστε πως ήταν;

Μάρτυρας: Πολύ ψύχραιμη, δεν έκλαιγε, δεν είχε κάποια αγωνία, δεν έλεγε τι συμβαίνει με το παιδί μου.

Πρόεδρος: Όταν σας είπε ότι «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη» την ρωτήσατε τι εννοεί ;

Μάρτυρας: Όχι εκείνη την ώρα δε σκέφτηκα να την ρωτήσω

Πρόεδρος: Όλα τα επεισόδια ήταν ίδια;

Μάρτυρας: Ναι ακριβώς τα ίδια.

Πρόεδρος: Είπατε ότι ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική στην Πάτρα ή στα Γιάννενα;

Μάρτυρας: Ναι. Ήρθε τον συλλυπηθήκαμε και μας είπε ότι θα ήθελε να μεταφερθεί η σορός εκεί.

Εισαγγελέας: Τελικά το μεγάλο επεισόδιο που σας είπε η μητέρα το έκανε το παιδί;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε ταχυκαρδία όχι επεισόδια βραδυκαρδίας. Το τι εννοούσε η μητέρα λέγοντας «μεγάλο επεισόδιο» δεν το ξέρω. Όλα τα επεισόδια κράτησαν τρία λεπτά.

«Ήταν ένα αιφνίδιος θάνατος που δεν περιμέναμε να συμβεί» είπε τέλος μάρτυρας απατώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.