Ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης: «Στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης»

«Δεν μπορώ να είμαι μετά θάνατον προφήτης και να προκαταλαμβάνω τα συμπεράσματα συναδέλφων»

Ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης: «Στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης»

O ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ανέφερε πώς «δεν υπάρχει λάθος, στη Τζωρτζίνα δόθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ξεκάθαρο εύρημα, της κεταμίνης. Η ποσότητα που έχει βρεθεί, αλλά και το χρονικό διάστημα στο οποίο προσδιορίζεται ότι έχει δοθεί, δεν αφήνει κανένα ενδεχόμενο να πρόκειται περί αμέλειας, περί λάθους σας το λέω ως ιατροδικαστής. Έχει δοθεί μια θανατηφόρα δόση κεταμίνης από κάποιο τρίτο άτομο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για διερεύνηση και των θανάτων των άλλων δύο παιδιών με βάση αυτό το ατράνταχτο δεδομένο της κεταμίνης. Αξιολογούνται και τα τρία περιστατικά μαζί για να διαπιστωθούν ομοιότητες, παραλείψεις ή οτιδήποτε προκύψει διευκρίνισε.

Ερωτηθείς για το θάνατο της Μαλένας και αν μπορεί να εντοπιστεί τοξική ουσία αν έχει κρατηθεί βιολογικό υλικό, ο ιατροδικαστής απάντησε ότι αυτό είναι δυνατό.

«Δεν μπορώ να είμαι μετά θάνατον προφήτης και να προκαταλαμβάνω τα συμπεράσματα συναδέλφων» απάντησε εξάλλου ο κ. Κούτσης ερωτηθείς για τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις των παιδιών.

«Όταν έγιναν αυτές οι εκθέσεις δεν υπήρχε αυτό το προηγούμενο, το ατράνταχτο δεδομένο. Στην ιατροδικαστική επιστήμη αυτά τα περιστατικά θεωρούνται από τα πλέον δύσκολα» σχολίασε.

Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών έχουν αναλάβει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.