Ηλεία: Ιερόσυλος ρήμαξε εννιά ναούς – Το παρελθόν του στην Κρήτη

Η δράση του πήρε τέλος τα ξημερώματα της Δευτέρας

Ηλεία: Ιερόσυλος ρήμαξε εννιά ναούς – Το παρελθόν του στην Κρήτη

Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα για έναν ιερόσυλο που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κλοπές σε εκκλησίες στην Κρήτη και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ο οποίο τελικά μετακόμισε στην Ηλεία και διέρρηξε τουλάχιστον εννέα ναούς και έκλεψε πολύτιμα τάματα πιστών και χρήματα από τα παγκάρια!

Η δράση του πήρε τέλος τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν ένας περαστικός τον είδε να προσπαθεί να παραβιάσει τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Χειμαδιό και ειδοποίησε την Αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου τον εντόπισαν να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή του Αυγείου, όπου τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν πάνω του τρεις σακούλες που περιείχαν 1.705 ευρώ σε κέρματα αξίας από πέντε λεπτά του ευρώ μέχρι και δύο ευρώ!

Έτσι, του πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν το αυτοκίνητο και πλήθος εργαλείων που είχε μέσα, μεταξύ των οποίων ηλεκτρικό τροχό κοπής, δίσκους κοπής μετάλλου, πένσα, μπουζόκλειδο και άλλα, που χρησιμοποιούσε στις διαρρήξεις. Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε άλλη περιοχή της Ηλείας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Ήλιδας, βρέθηκαν εννέα χρυσά δαχτυλίδια, τέσσερις χρυσοί σταυροί, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού, ένα χρυσό βραχιόλι και ένα χρυσό μενταγιόν.

Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση που ακολούθησε, ήταν τάματα πιστών και προέρχονταν από άλλες οκτώ κλοπές που διέπραξε ο δράστης από την 1η ως τις 28 Ιουνίου σε ναούς της Ηλείας. Μάλιστα, από τις συγκεκριμένες εκκλησίες είχε κλέψει πλήθος αφιερώματα, όπως χρυσά κοσμήματα, βέρες, δαχτυλίδια, ρολόγια και άλλα, που ερευνάται τι τα έκανε, καθώς και 2.600 ευρώ από τα παγκάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος του ιερόσυλου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ τα κλεμμένα τάματα που κατασχέθηκαν θα αποδοθούν στους εφημέριους των εκκλησιών. Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι έχει «χτυπήσει» και άλλους ναούς στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.