Ηλεία: «Θα πεθάνεις απόψε μου έλεγαν» δηλώνει η ηλικιωμένη που ξυλοκόπησαν ανήλικοι ληστές

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τον 16χρονο συνεργό του 17χρονου

Ηλεία: «Θα πεθάνεις απόψε μου έλεγαν» δηλώνει η ηλικιωμένη που ξυλοκόπησαν ανήλικοι ληστές

Τ α ξημερώματα της Κυριακής (13/11), δύο ανήλικοι Ρουμάνοι ηλικίας 16 και 17 ετών μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης στα Μακρίσια Ηλείας, για να την ληστέψουν.

Εκείνη όταν άρχισε να φωνάζει και προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια τους, δαγκώνοντάς τους.

Η κ. Αγγελική παρά τα 83 της χρόνια βρήκε το θάρρος και το κουράγιο να παλέψει μαζί τους για να σώσει την περιουσία της και παρά τα βάναυσα χτυπήματα που δέχτηκε κυρίως στο κεφάλι προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε τα χρήματα και τα κοσμήματα αξίας, κατάφερε να τους αναγκάσει να τραπούν σε φυγή.

Η ίδια προσπαθώντας ακόμα να συνέλθει από τη λαχτάρα και το σοκ που υπέστη αλλά και να ξεχάσει τα όσα έζησε, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πατρίς», συγκρατώντας μετά βίας τα δάκρυά της.

«Θα πεθάνεις απόψε μου έλεγαν. Με βουτάει στο κρεβατι & με κοπάναγε»

«Ήμουν στο κρεβάτι και σηκώθηκα να πάω στην τουαλέτα. Γύρισα, φόρεσα τις πιτζάμες μου και έπεσα να κοιμηθώ. Άκουγα θορύβους και νόμιζα ότι ήταν ο αέρας, αλλά τελικά ήταν αυτοί που έκοβαν το παράθυρο», ανέφερε αρχικά η 83χρονη.

«Μπήκαν μέσα, κοίταξαν τα δυο μπροστινά δωμάτια και αφού δε βρήκαν τίποτα ήρθαν στο άλλο δωμάτιο.

Εγώ δεν είχα κοιμηθεί ακόμα και μόλις άνοιξα τα μάτια μου είδα αναμμένο το φως και σηκώθηκα να το σβήσω και είδα δύο με κουκούλες.

Έρχεται ο ένας, με βουτάει στο κρεβάτι μισή πάνω, μισή κάτω και με κοπάναγε… Ξύλο, κλωτσιές. Τα λεφτά, θα πεθάνεις απόψε μου έλεγαν. Φώναζα εγώ μήπως ακούσει κάποιος στην γειτονιά, δεν άκουγαν τίποτα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο εφτιάλτης της γιαγιάς στα χέρια των κακοποιών δεν τελείωσε εκεί καθώς, στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε δακρυσμένη: «Με σκεπάζουνε με τα παπλώματα, με τις κουβέρτες και έσκασα… έτοιμη ήμουν για δέκα λεπτά θα έσκαγα αν δεν με αφήνανε».

«Ούτε στην κατοχή δεν είχαμε τέτοια πράγματα»

Παρά τον φόβο της, η 83χρονη γυναίκα μόλις αντιλήφθηκε ότι είχε να κάνει με ανήλικους, προσπάθησε να αντιδράσει και στην προσπάθειά της να αμυνθεί, δάγκωσε τον έναν από αυτούς, όμως τότε εκείνος άρχισε να την χτυπά ακόμα περισσότερο.

«Μια γυναίκα τώρα ανάπηρη, 83 χρονών να έχω αυτά τα πράγμα; Και τώρα φοβάμαι περισσότερο… Δεν ξεχνιέται, δεν ξεχνιέται αυτό το πράγμα… Ούτε στην κατοχή δεν είχαμε τέτοια πράγματα. Τι μας βρήκε τώρα εδώ.. Όλος ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του», είπε η κ. Αγγελική και στη συνέχεια περιέγραψε την στιγμή που βρήκε τη δύναμη να παλέψει μαζί τους.

«Το ένα το δάγκωσα! Εκεί που με κοπάναγε, του τσακώνω το δάχτυλο και το δαγκώνω…κι όταν το δάγκωσα κιόλας, τόσο περισσότερο με σκότωνε», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τον 16χρονο συνεργό του 17χρονου που συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή Πύργου, παίρνοντας προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.