ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ημαθία: Ένταση στη δίκη στο Εφετείο για το τροχαίο με θύμα 14χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

Η δίκη είναι σε εξέλιξη με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων του κατηγορητηρίου

Ημαθία: Ένταση στη δίκη στο Εφετείο για το τροχαίο με θύμα 14χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

Με ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατο 14χρονης μαθήτριας.

Το άτυχο κορίτσι επιστρέφοντας από το φροντιστήριο και προσπαθώντας να διασχίσει διάβαση πεζών σε κεντρικό δρόμο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη τον Μάρτιο του 2017 και στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα ο 23χρονος- σήμερα- οδηγός του οχήματος.

Σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες, οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν παραποιημένο (“φτιαγμένο”) και επιπλέον είχε φθαρμένα ελαστικά.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής σε κάθειρξη 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ. Αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.

Η εφετειακή δίκη ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση του πατέρα της 14χρονης. Κρατώντας στα χέρια του φωτογραφία της αδικοχαμένης κόρης του και συναισθηματικά φορτισμένος, έκανε λόγο για «δολοφονία» καταγγέλλοντας προσπάθεια «συγκάλυψης» των πραγματικών περιστατικών, εκ μέρους της πλευράς του κατηγορουμένου.

«Έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο με 130-140 χλμ./ ώρα, μπορεί και παραπάνω. Το όχημα ήταν κατασκευασμένο για 900 κυβικά και με τις παραποιήσεις στην μηχανή άλλαξε τις προδιαγραφές του.

Εάν ήταν “μανίσιο” το αμάξι, η κόρη μου μπορεί να ζούσε σήμερα. Οδηγούσε “δολοφονικό” εργαλείο.

Είναι σαν να βάζουμε σε κάρο μία σούπερ μηχανή», είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Καθώς οι τόνοι ανέβηκαν κατά την εξέταση του πατέρα, το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει τη διαδικασία, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η μητέρα της ανήλικης, από την πλευρά της, χαρακτήρισε το όχημα ως «όπλο», το οποίο χρησιμοποιούσε ο οδηγός για να κάνει «επίδειξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη είναι σε εξέλιξη με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.