ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Intellexa: Πρόστιμο 50.000 ευρώ από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για υποκλοπές

Η Αρχή ζητά να της παραδώσει συγκεκριμένες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη διενέργεια του ελέγχου

Intellexa: Πρόστιμο 50.000 ευρώ από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για υποκλοπές

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή στην εταιρεία Intellexa A.E. για μη συνεργασία της εταιρείας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κατά τη διαδικασία ελέγχου της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Αρχή συνεχίζει από την πλευρά της να διερευνά την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές πηγάζουν από το ίδιο το Σύνταγμα έχοντας ήδη μάλιστα συλλέξει στοιχεία από διάφορους φορείς στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζοντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Αρχή επέβαλε και πρόστιμο την εταιρεία ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Αρχή, όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης της, ήδη από τον Ιούλιο του 2022, διερευνά περιπτώσεις εγκατάστασης λογισμικού παρακολούθησης σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας χρηστών (κατασκοπευτικό λογισμικό), με σκοπό την εν αγνοία τους παρακολούθηση καθώς και τη συνακόλουθη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης αυτής η Αρχή έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2022 διοικητικό έλεγχο στην εταιρεία Intellexa Α.Ε.

Κλιμάκιο ελέγχου της Αρχής πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο τόσο στην καταστατική έδρα της εταιρείας στο Χαλάνδρι όσο και στην εγκατάσταση της εταιρείας στο Ελληνικό.

Με την απόφαση διαπιστώνεται ότι η εταιρεία καθυστέρησε αδικαιολόγητα να ανταποκριθεί σε ερωτήματα της Αρχής και αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες οι οποίες βρίσκονται αδιαμφισβήτητα στην κατοχή της, συνεπώς παραβίασε την υποχρέωση του άρθρου 31 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων που επιβάλλει σε υπευθύνους και εκτελούντες την επεξεργασία να συνεργάζονται με την Αρχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περαιτέρω, με την ίδια απόφαση, η Αρχή δίνει εντολή στην Intellexa Α.Ε. να της παραδώσει άμεσα συγκεκριμένες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διενέργεια του ελέγχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.