ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καστοριά: Ενώπιον εισαγγελέα σήμερα οι αστυνομικοί μέλη της σπείρας που έβγαλε 700.000 ευρώ από διακίνηση παράνομων μεταναστών

Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Καστοριά: Ενώπιον εισαγγελέα σήμερα οι αστυνομικοί μέλη της σπείρας που έβγαλε 700.000 ευρώ από διακίνηση παράνομων μεταναστών

Στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς οδηγήθηκαν σήμερα, Παρασκευή (21/10) οι 14 συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εγκληματική οργάνωση που είχε στηθεί στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής.

Υπενθυμίζεται ότι επτά από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και, μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

astynomikoi-kristalopigi
astynomikoi-kristalopigi2
astynomikoi-kristalopigi3

Μετά την απολογία των συλληφθέντων, εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν αν θα κριθούν προφυλακιστέοι καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες και σε βαθμό κακουργήματος σε μια δικογραφία, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 128 άτομα.

Η ακτινογραφία της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Κρυσταλλοπηγή στην οποία συμμετείχαν 9 επίορκοι αστυνομικοί (7 συλληφθέντες και δύο εμπλεκόμενοι-κατηγορούμενοι στη δικογραφία) με αρχηγό έναν ιδιοκτήτη καντίνας και υπαρχηγό έναν πωλητή κινητών τηλεφώνων αποτυπώνεται μέσα από τη δικογραφία.

Τα κέρδη αγγίζουν τις 700.000 ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν στα ταμεία και κατασχέθηκαν 463.000 ευρώ καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται να «εξυπηρέτησαν» περισσότερους από 1.700 Αλβανούς να μπουν, να βγουν και να παραμείνουν παράνομα στη χώρα μας. Κάθε αστυνομικός που συμμετείχε στο κύκλωμα, έπαιρνε μηνιαίο μισθό από 2.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τη διευκόλυνση που παρείχε στο κύκλωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δηλώσεις του, ως συνήγορος ενός από τους συλληφθέντες, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως «σήμερα η υπόθεση θα λάβει την πραγματική της διάσταση» κάνοντας λόγο για «υποθέσεις που δημιουργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίως σε περιόδους πριν από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.