ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατά δεκάδες περνούν οι μουσουλμάνοι λαθραίοι μετανάστες τον Έβρο – Προωθούνται στην ενδοχώρα για εγκατάσταση

Απαγορεύεται η μετακίνηση με τροχοφόρο όχημα

Κατά δεκάδες περνούν οι μουσουλμάνοι λαθραίοι μετανάστες τον Έβρο –  Προωθούνται στην ενδοχώρα για εγκατάσταση

Συνελήφθησαν χθες (13-5-2023) το πρωί σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο διακινητές, εκ των οποίων ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, καθώς προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, «μη νόμιμους» μετανάστες, δηλαδή παράνομους,.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον Έλληνα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 9 «μη νόμιμους» μετανάστες.

Οι τελευταίοι είχαν μπει από την περιοχή του Έβρου χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 4 «μη νόμιμους» μετανάστες.

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση οι αλλοδαποί είχαν μπει από τον Έβρο χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σουφλίου.

Οι αλλοδαποί αφού καταγραφούν θα προωθηθούν στην ενδοχώρα, όπου και ο αρχικός προορισμός τους,  αφού πρώτα υποβάλλουν την απαραίτητη αίτηση ασύλου προκειμένου να εγκατασταθούν  μόνιμα σε αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως εάν οι αλλοδαποί κινούνταν πεζή στο οδόστρωμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Η είσοδος στη χώρα είναι ελεύθερη αλλά δεν πρέπει να  μετακινηθούν με αυτοκίνητο Ι.Χ, Ι.Χ.Φ  ή Ι.Χ.Ε, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μετακινηθούν με άλλο μέσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.