ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καβάλα: Επτά μήνες μετά την πτώση του αεροσκάφους Antonov τα συντρίμμια είναι ακόμα εκεί (φώτο-βίντεο)

Κομμάτια από τα φτερά, το εξωτερικό τμήμα του πιλοτηρίου, εξακολουθούν και κείτονται στο σημείο της πτώσης

Καβάλα: Επτά μήνες μετά την πτώση του αεροσκάφους Antonov τα συντρίμμια είναι ακόμα εκεί (φώτο-βίντεο)

Η τελευταία σελίδα της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους Antonov, γράφτηκε το βράδυ της 16ης Ιουλίου στους Αντιφιλίππους Καβάλας του δήμου Παγγαίου.

Μία πύρινη μπάλα ύψους δεκάδων μέτρων υψώθηκε στον ουρανό της Καβάλας από τη συντριβή του θηριώδους σοβιετικού ελικοφόρου. Είχαν πυροδοτηθεί οι 11,5 τόνοι πυρομαχικών που μετέφερε η πτήση cargo από τη Νις της Σερβίας με προορισμό τη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Ενδιάμεσοι σταθμοί, για ανεφοδιασμό ήταν η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία.

Αυτό ήταν το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει το πλήρωμα του ουκρανικού Antonov 12 στις σερβικές αρχές.

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023, 225 ημέρες μετά και το μεγαλύτερο μέρος των συντριμμιών της μοιραίας εκείνης πτήσης για το οκταμελές πλήρωμα, πλάι στα προσωπικά τους αντικείμενα, παραμένουν στο σημείο της συντριβής, καλύπτοντας μία έκταση περίπου 5 εύφορων στρεμμάτων.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων θα δημοσιεύσει εντός του 2023 το προκαταρκτικό πόρισμα για τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Antonov.

Μεγάλο μέρος της ατράκτου, κομμάτια από τα φτερά, το εξωτερικό τμήμα του πιλοτηρίου, εξακολουθούν και κείτονται στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους, που σύρθηκε διαλυμένο στα χωράφια για περισσότερα από 170 μέτρα.

Στην ίδια περιοχή παραμένουν απορροφητικά υλικά και φίλτρα, καθίσματα, σωσίβια, σπασμένα κιβώτια-κασόνια από τον μεταφερόμενο οπλισμό, οι ρόδες, ηλεκτρομηχανολογικά μέρη και τεράστια εξαρτήματα του αεροσκάφους, πυροσβεστήρες, φιάλες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δεκάδες έγγραφα για το ημερολόγιο συντήρησης και μεγάλα κομμάτια λαμαρινών του μοιραίου Antonov 12.

Μέσα σε αυτές τις μεταλλικές άμορφες μάζες, διακρίνονται με γυμνό μάτι τα δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του πληρώματος:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ρούχα με κηλίδες αίματος, όπως παντελόνια και μπουφάν, φανελάκια, γάντια, παπούτσια και πάτοι, τσαντάκι μέσης γεμάτο με αναλγητικά, ασπιρίνες και άλλα φάρμακα, κρέμες, οδοντόκρεμες κι άλλα σωληνάρια, κονσέρβες και σούπες σε σκόνη, πλαστικά κουταλάκια μίας χρήσης για φαγητό, φωσφορίζοντα γιλέκα και καπέλο τύπου τζόκεϊ, κουβέρτες, αποδείξεις και γαλλικά πακέτα τσιγάρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.