ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν κοσμήματα και μετρητά στις εγκαταστάσεις της δομής

Συνεχίζονται οι έρευνες

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν κοσμήματα και μετρητά στις εγκαταστάσεις της δομής

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και φουντώνουν τις συζητήσεις για κακοδιαχείριση και μαύρα ταμεία της δομής.

Πιο συγκεκριμένα μετρητά και κοσμήματα εντοπίστηκαν κρυμμένα σε διαμέρισμα του ιδρυτή της οργάνωσης και της πρεσβυτέρας.

Η σακούλα με τις δεσμίδες χαρτονομισμάτων βρέθηκε σε τουαλέτα στον 2ο όροφο του κεντρικού κτιρίου στον Κολωνό, που είχε μετατραπεί σε αποθήκη. Ήταν 10.000 ευρώ συνολικά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Με τους ελέγχους να συνεχίζονται και να φέρνουν στο φως νέα αντικείμενα αξίας.

Δύο μέρες μετά τον εντοπισμό της χαρτοσακούλας με τα 10.000 ευρώ σε δεσμίδες, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ακολούθησε έρευνα και στο διαμέρισμα της πρεσβυτέρας που βρίσκεται σε κτίριο δίπλα στα κεντρικά γραφεία. Εκεί εντοπίστηκε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας -και αφού πρώτα αφαιρέθηκε το σοβατεπί- ένα κουτί με κοσμήματα που η αξία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Τόσο η χαρτοσακούλα με τα 10.000 ευρώ όσο και το κουτί με τα κοσμήματα παραδόθηκαν από τη νέα διοίκηση της «Κιβωτού» στην Οικονομική Αστυνομία, με τον Πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να επιμένουν από πέρυσι ότι όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες θα καταρρεύσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν προκύψει μια σειρά από στοιχεία για τους άλλοτε διαχειριστές της ΜΚΟ. Ενδεικτικά την εποχή των capital control φέρονται να προχώρησαν σε αγορά παραδοσιακών κατοικιών στη λίμνη των Ιωαννίνων με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Επιπλέον 250.000 ευρώ κόστισε η ανακατασκευή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.