ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κολωνός: Η 12χρονη αποκάλυψε την ηλικία άλλων τριών βιαστών της – Όλα όσα κατέθεσε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Πρόκειται για σχετικά νεαρά άτομα, σύμφωνα με τη 12χρονη

Κολωνός: Η 12χρονη αποκάλυψε την ηλικία άλλων τριών βιαστών της – Όλα όσα κατέθεσε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, με νέα στοιχεία και πληροφορίες να φθάνουν συνεχώς στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά την αποκάλυψη των στοιχείων του 53χρονου παιδοβιαστή και μαστροπού Ηλία Μίχου, ο οποίος ήταν κομματάρχης της ΝΔ στον Κολωνό, αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τηλεφωνήσει στην εν λόγω υπηρεσία προκειμένου να ενημερώσουν για όσα γνωρίζουν σχετικά με την οικογένεια, με τις πληροφορίες να συγκεντρώνονται και να αξιολογούνται.

Την ίδια ώρα τα στελέχη του Ανηλίκων παίρνουν στα χέρια τους συνεχώς και στοιχεία που προκύπτουν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ψηφιακές συσκευές του Η.Μίχου αλλά και του 12χρονου παιδιού, έχουν βρεθεί συγκεκριμένες επαφές, μηνύματα και φωτογραφίες που έχουν τεθεί υπόψιν της Ασφάλειας.

Έτσι φαίνεται πως έχουν προσδιοριστεί τα άτομα που φέρονται να συναντήθηκαν με το κοριτσάκι και να πραγματοποίησαν σε βάρος του τις αρρωστημένες ορέξεις τους, έναντι αμοιβής.

Κομβικό ρόλο θα παίξει η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, η οποία ναι μεν οδηγήθηκε στο Ανηλίκων στις 12 Οκτωβρίου, όμως με την είδηση της σύλληψης της μητέρας της, φέρεται να κατέρρευσε ψυχολογικά και να μην ήταν σε θέση να δώσει νέες πληροφορίες.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η 12χρονη έχει δώσει για κάποιους από τους φερόμενους βιαστές του ονόματα, επίθετα, ακόμα και τι δουλειά γνώριζε πως έκαναν.

Πρόκειται για σχετικά νεαρά άτομα, και συγκεκριμένα πρόκειται για άνδρες ηλικίας 32 με 35 ετών, για τα οποία φέρεται επίσης να έδωσε και λεπτομέρειες για τις συναντήσεις που φέρεται να την ανάγκαζε ο 53χρονος να κάνει.

Για τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί αναμένονται εντάλματα σύλληψης, καθώς ήδη έχουν σταλεί στοιχεία τους στις εισαγγελικές αρχές.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται όμως και στα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά το ένταλμα για τη σύλληψη της 37χρονης μητέρας του κοριτσιού, κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για κινητά και τάμπλετ. Αν και εκτιμάται ότι ίσως έχει γίνει προσπάθεια να σβηστούν συνομιλίες και στοιχεία που μπορεί να την «κάψουν», είναι βέβαιο πως το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΕ θα καταφέρει να τα ανακτήσει.

Τι ανέφερε η 12χρονη στην κατάθεσή της

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε η 12χρονη στους αστυνομικούς, μίλησε για τη συστηματική της κακοποίηση και τον τρόπο που ξεκίνησαν όλα.

Όπως είπε, αρχικά ο 53χρονος ήταν φιλικός μαζί της και φρόντισε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Άρχισε να την βιάζει και αμέσως μετά ξεκίνησε να την απειλεί ότι θα κάνει κακό στην ίδια και την οικογένειά της, αν δεν δεχτεί να κάνει αυτά που της ζητούσε. Να εκδίδεται για να κερδίζει χρήματα. Με τη μητέρα να κατηγορείται πως όχι μόνο γνώριζε τα όσα περνούσε η κόρη της, αλλά από κάποια στιγμή και μετά τα οργάνωνε κιόλας.

«Όλες τις φορές το κάναμε στο μαγαζί του, κάτω στην αποθήκη. Μου έλεγε πάμε δήθεν να μαζέψουμε κάποια πράγματα, κάποια χαρτιά από κάτω και πάνω ήταν άλλος υπάλληλος για να κρατάει το μαγαζί. Αυτός ο υπάλληλος δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν κατάλαβε ποτέ, δεν ήξερε τι γινόταν», ανέφερε η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Το παιδί εστιάζει στον 53χρονο και σε ακόμα ένα άτομο που όπως κατέθεσε λέγεται Μιχάλης και της έκλεινε μαζί με τον κατηγορούμενο τα ραντεβού. Τα λόγια της μικρής για αυτά που περνούσε προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό.

«Με έβαζε να το κάνω και με άλλους. Με έβαζε να το κάνω μαζί τους και να μου δίνουν λεφτά και να του τα δίνω. Μου έλεγε αν δεν το κάνω… Μου έδειχνε τα όπλα και τα μαχαίρια. Τους έβρισκε λογικά σε κάποιο site τους άνδρες, δεν ήταν φίλοι του», συνέχισε στην κατάθεσή της το 12χρονο θύμα.

Στις καταθέσεις της η 12χρονη έχει ήδη αναφέρει ότι τουλάχιστον 10 με 11 άτομα την έχουν βιάσει, περιγράφοντας το αρρωστημένο και εγκληματικό σχέδιο που είχε στήσει ο 53χρονος μαστροπός και βιαστής Ηλίας Μίχος.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η 12χρονη κατέθεσε ότι πολλές φορές ο 53χρονος ερχόταν μαζί της στα ραντεβού.

«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε στους αστυνομικούς. «Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού», πρόσθεσε.

«Θέλω απλά να μπει στη φυλακή. Με τον δεύτερο άνδρα έχω πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές. Αναγνωρίζω τα συγκεκριμένα άτομα στις φωτογραφίες που μου δείχνετε», κατέθεσε η 12χρονη.

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση – «ξέπλυμα» του παιδοβιαστή και κομματάρχη της ΝΔ Η.Μίχου καλά κρατεί.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προσπαθούν να εμφανίσουν τις φρικιαστικές πράξεις του ως απόρροια ενός… ελαττώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.