ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κολωνός: Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι τελικές ποινές για τους καταδικασθέντες – Τι ισχύει με τα ελαφρυντικά

Ο Η.Μίχος είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

Κολωνός: Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι τελικές ποινές για τους καταδικασθέντες – Τι ισχύει με τα ελαφρυντικά

Την προσεχή Δευτέρα 1 Απριλίου θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο 55χρονος βασικός κατηγορούμενος για την κακοποίηση και μαστροπεία του 12χρονου κοριτσιού είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Να σημειωθεί ότι με βάση την τροποποίηση του νόμου, το Νοέμβριο του 2021, ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται μόνο με ισόβια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι τέσσερις ένορκοι, ήταν εκείνοι που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της δίκης: Χάρισαν την ελευθερία στη μητέρα της 12χρονης και έστειλαν το βασικό κατηγορούμενο στη φυλακή.

Για την κατηγορία του βιασμού, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2, δύο δικαστές μειοψήφησαν ζητώντας την απαλλαγή του για το βιασμό.

Κολωνός: Πώς ψήφισε το δικαστήριο

Για τη μαστροπεία, η απόφαση ήταν οριακή, οι 4 ένορκοι τον έκριναν ένοχο, ενώ οι 3 τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί μόνο για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, όπως δηλαδή είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας.

Την ελευθερία στην 38χρονη μητέρα χάρισαν οι τέσσερις ένορκοι, για τη σοβαρότερη κατηγορία που αντιμετώπιζε, της διακεκριμένης μαστροπείας της κόρης της. Η απόφαση ήταν 4-3.

Κολωνόε: Οριστικές αποφάσεις

Για τους περισσότερους εκ των 16 που καταδικάστηκαν κρίθηκε ότι συνευρέθηκαν με το παιδί χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική του ηλικία. Πάντως, οι δικαστές με την ψήφο τους, έδειξαν να μην τους πιστεύουν.

Οι τελικές ποινές των 20 καταδικασθέντων αναμένεται να εκφωνηθούν έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο δικηγόρος της 12χρονης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι δικαίωση για το παιδί, είναι δικαίωση για τη δικαιοσύνη, το παιδί χάρηκε πολύ με την απόφαση, έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι δε φταίει η μαμά του και το δικαστήριο το κατάλαβε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.