ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κολωνός: Σήμερα η κηδεία του 14χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 14χρονο μαθητή από τον Κολωνό

Κολωνός: Σήμερα η κηδεία του 14χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 11:00 στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων θα γίνει η κηδεία του 14χρονου, τον οποίο βρήκαν κρεμασμένο οι γονείς του στο δωμάτιό του, το βράδυ της Παρασκευής.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και προήλθε δια απαγχονισμού. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να συνταχθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση.

Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για το τι οδήγησε το παιδί στην αυτοκτονία, με τις Αρχές να παίρνουν καταθέσεις από μάρτυρες και να επεξεργάζονται το κινητό του το τηλέφωνο για το οποίο πληροφορίες κάνουν λόγο για «ευρήματα που ενδεχομένως να δείχνουν το κίνητρο».

«Πριν τρεις μήνες μου είχε πει ότι άμα αυτοκτονήσω ή άμα πάθω κάτι ποτέ τι θα κάνεις; Και του είχα πει μην σκέφτεσαι χαζομάρες», ανέφερε φίλου του 14χρονου που αυτοκτόνησε.

«Το παιδί είχε τα προβλήματά του… Με τους γονείς του ότι είχαν χωρίσει, του κάνανε bullying», λέει άλλος φίλος του.

«Για να σωθούν τα παιδιά του κόσμου πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές. Το σχολείο είναι σχολείο. Εσείς κι εγώ μεγαλύτεροι, είχαμε στα σχολεία που πηγαίναμε κινητά; Να το έχουν το κινητό γιατί είναι εργαλείο και για το παιδί και για το γονιό γιατί είναι εργαζόμενος ο γονιός, να είναι ελεγχόμενο», ανέφερε μεταξύ άλλων η γιαγιά του 14χρονου.

Συμμαθητές και φίλοι του 14χρονου αναφέρουν ότι εδώ και αρκετό καιρό δεχόταν bullying από άλλα παιδιά. «Δεν πείραζε κανέναν. Ήταν ήσυχος. Δεν έβριζε, δεν έκανε, καθόταν στη γωνία μόνος του και οι άλλοι πήγαιναν και τον πειράζανε. Τον κοροϊδεύανε, άλλες φορές τον παίρνανε πίσω από το σπίτι του για να του πετάξουν νεράντζια, νερό και τέτοια. Του λέγανε για την εμφάνισή του, τα ρούχα του, το ύψος του», ανέφερε ένας συμμαθητής του.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Το κινητό του 14χρονου θα δώσει απαντήσεις και για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο blackout challenge, ένα «παιχνίδι» που ενθαρρύνει όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, να τραβήξουν βίντεο και να το ανεβάσουν στο TikTok, μέχρι τη στιγμή που θα ανακτήσουν ξανά τις αισθήσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κίνδυνοι από το παιχνίδι είναι σοβαροί καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες, ακόμα και να αποβεί μοιραίο κι αυτό εξετάζεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.