ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορινθία: Συνελήφθη τελικά ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» – Στο «Παίδων» ο 15χρονος γιος του (upd)

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις σε Λαμία, Κόρινθο και Άρτα

Κορινθία: Συνελήφθη τελικά ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» – Στο «Παίδων» ο 15χρονος γιος του (upd)

Συνελήφθη τελικά ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία. Το πρωί της Κυριακής ο 45χρονος προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για παρακώληση της αυτοψίας μετά από έφοδο της Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών.

Ο 45χρονος συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, για απείθεια και σχετικά με τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο, ενώ ο 15χρονος γιος του που βρέθηκε μαζί του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων» αν και κανείς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο ένας έφηβος πήγε σε αυτό το νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό της συζύγου του συλληφθέντα και των ανήλικων παιδιών τους, καθώς δεν βρέθηκαν στο σημείο.

Οι έρευνες διεξάγονται σε τρεις περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στη Λαμία, στην Κόρινθο και στην Άρτα.

Νωρίτερα κατά τις έρευνες αντέδρασε βίαια ο 45χρονος άνδρας που παρουσιάζεται ως πατέρας με αποτέλεσμα να προσαχθεί από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονται εκεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το πρωί έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων τα οποία κατά δήλωση του 45χρονου πατέρα, δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Παράλληλα όπως γίνεται γνωστό στο σημείο το οποίο οι ίδιοι ονομάζουν σπίτι βρέθηκε ο 45χρονος μαζί με τον 15χρονο γιο του αλλά και την 25χρονη κόρη του η οποία δεν ζει στο σημείο αλλά ακολουθεί συμβατικό τρόπο ζωής στην Άρτα. Υπενθυμίζεται πως η 25χρονη είναι η γυναίκα στην οποία μεταφέρθηκαν αρχικά τα παιδιά όταν απομακρύνθηκαν μετά από εισαγγελική εντολή, ωστόσο δύο ώρες μετά επέστρεψαν στις σπηλιές.

Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως ο εισαγγελέας δεν έχει εντοπίσει παιδιά στις σπηλιές και πως ο 45χρονος ζήτησε να έρθει δικηγόρος στο σημείο. 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση και συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αστυνομικούς, που συνεχίζουν τη δική τους έρευνα, ζητώντας να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Νωρίτερα το Σάββατο, τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λαγούμι με εισαγγελική διαταγή, ωστόσο στη συνέχεια αλλά επέστρεψαν σε αυτή, όπως επιβεβαίωσε στον Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν, αν θα απομακρυνθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.