ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κως: Αλλοδαπός είχε στο σπίτι του αρχαία, μεγάλη ποσότητα καπνού και όπλα

«Θησαυρός» βρέθηκε στο σπίτι του

Κως: Αλλοδαπός είχε στο σπίτι του αρχαία, μεγάλη ποσότητα καπνού και όπλα

Ένας 34χρονος αλλοδαπός που βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα αλλά κατοικούσε μόνιμα στην Κω, εμπλέκεται σε απάτη, σε λαθρανασκαφές και κατοχή αρχαιοτήτων, σε λαθρεμπόριο καπνικών ειδών και σε κατοχή παράνομου οπλισμού.

Ο… πολυπράγμων αλλοδαπός συνελήφθη το απόγευμα του Σάββατου από αστυνομικούς της Ασφαλείας Κω, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης απάτης, αλλά η έρευνα στην κατοικία του αποκάλυψε πλήρως τις παράνομες δραστηριότητές του, καθώς βρέθηκαν ένας ακέραιος αρχαίος αμφορέας και τρία τμήματα ενός δεύτερου, επτά ανιχνευτές μετάλλων που χρησιμοποιούσε στις λαθρανασκαφές.

Ακόμη, κατασχέθηκαν καπνός ναργιλέ βάρους οκτώ κιλών και 964 γραμμαρίων σε συσκευασίες που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν ανέφεραν τον τόπο προέλευσης, αλλά και ένα πιστόλι κρότου και δέκα αβολίδωτα φυσίγγια, ένα σπρέι πιπεριού και μετρητά ύψους 3.000 ευρώ η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Τα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και θα παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να αξιολογηθούν και να χρονολογηθούν, ενώ ο καπνός παραδόθηκε στο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών. Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στη χώρα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.