ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κως: Διακινητής παράνομων μεταναστών καταδικάστηκε σε 193 έτη κάθειρξης

Κατηγορείται για τη μεταφορά 63 παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Κω

Κως: Διακινητής παράνομων μεταναστών καταδικάστηκε σε 193 έτη κάθειρξης

Ένοχος για τη μεταφορά 63 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Κω, κρίθηκε χθες αλλοδαπός από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από διακοπή του δικαστηρίου από τις 12 Οκτωβρίου και κατηγορούμενοι ήταν δύο άτομα, ωστόσο μόνο ο ένας εξ αυτών κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 193 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (εκτιτέα τα 20 έτη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας), καθώς και συνολική χρηματική ποινή 640.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο αλλοδαπό που επίσης κατηγορείτο στην ίδια υπόθεση, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί στην Κω, καθώς μαζί με άλλα 63 άτομα -παράνομους μετανάστες- είχαν έρθει στη χώρα από τα τουρκικά παράλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2016 και μετά τις καταθέσεις που έδωσαν οι μεταφερόμενοι παράνομοι μετανάστες, συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Κω οι δύο αλλοδαποί ως οι διακινητές αυτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.