ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος που σκότωσε τον 22χρονο στον Μυλοπόταμο

Πώς έγινε το φονικό

Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος που σκότωσε τον 22χρονο στον Μυλοπόταμο

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χ, το απόγευμα της Κυριακής στο χωριό Αργουλιό Μυλοποτάμου, ο 44χρονος συγχωριανός του ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η απολογία του στο δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνης θα γίνει κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς υπάρχουν φόβοι για βεντέτα μετά το φονικό.

Όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr o 44χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, ότι το θύμα έβριζε με βαρείς χαρακτηρισμούς τόσο τον δράστη όσο και μέλη της οικογένειας του και μάλιστα ήρθε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου στα χέρια με τον αδελφό του.

Μάλιστα ο 44χρονος είναι δηλώσει ότι λυπάται και είναι συγκλονισμένος. Όπως είπε στους αστυνομικούς:

«Λυπάμαι και είμαι συγκλονισμένος γιατί μία ανθρώπινη ζωή έφυγε και μάλιστα από τα χέρια μου. Είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε σε εμένα. Θέλω να πω όμως ότι ο μακαρίτης ήταν ένα δύσκολο άτομο και εξαιρετικά προβληματικό στη σχέση του με την ευρύτερη οικογένεια Ορφανού και ιδίως με κάποια ξαδέρφια μου».

«Πήγα στο χωριό για το μνημόσυνο του πατέρα μου»

«Κατοικώ μόνιμα στο Ρέθυμνο και στο χωριό πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα για λίγο χρόνο, όσο χρειάζεται για να τακτοποιήσω τα πρόβατα μου, που έχω στην περιοχή Κουδίνες. Την Κυριακή ήταν το τρίμηνο μνημόσυνο του πατέρα μου, το οποίο κάναμε στην εκκλησία της Πεντηκοστής, η οποία και γιόρταζε την ίδια μέρα. Για το λόγο αυτό πήγα από νωρίς στο χωριό μου με τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά. Η γυναίκα μου θα επέστρεφε στο Ρέθυμνο με το ένα μας παιδί και τον πατέρα της και εγώ θα έμενα μέχρι αργά το μεσημέρι για να τακτοποιήσω τα πρόβατα μου».

Πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό σύμφωνα με τον δράστη

«Ενώ βρισκόμουν στο πατρικό μου κατά τις 13:30 όσο μπορώ να θυμάμαι την ώρα, ήρθε ο αδελφός μου ο Γιάννης και μου είπε ότι πήγαινε για να πάρει καφέ σε πλαστικό από τον Άγιο Μάμα και ενώ πέρναγε έξω από το σπίτι της αδελφής των Χ….., εξωτερικά της οικίας, ήταν ο συγχωρεμένος Κώστας Χ. και τον έβριζε χυδαία, τόσο όταν πήγαινε όσο και όταν επέστρεφε.

Σημειωτέον ότι για να κινηθεί κάνεις εντός και εκτός του χωριού στο 95% των περιπτώσεων περνάει μπροστά από την οικία της αδελφής των Χ…… Εγώ του είπα του αδελφού μου του Γιάννη να μην δώσεις σημασία, ότι είναι κακός χαρακτήρας και προκαλεί συνέχεια για να δημιουργεί καβγάδες και όπως θυμάμαι ότι του είπα: “Γύρευε τη δουλειά σου”. Καθίσαμε στο σπίτι και βάλαμε κάτι και τρώγαμε και μετά από καμιά ώρα δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, έφυγα με τον Γιάννη να πάμε στα πρόβατα και αυτός να κάνει κάποια δουλειά που είχε στο αμπέλι του.

Τη στιγμή που περνάγαμε μπροστά από το σπίτι αυτό ήταν έξω ο Κώστας Χ. Στέκεται στο δρόμο και μόλις μας βλέπει αρχίζει να μας βρίζει χυδαία ως εξής: “Θα σας γ** όλους τους Κ…. γ το μ* της μάνας σας γ και τον πατέρα σας μ”, καθώς και άλλες ίδιες και αγοραίες φράσεις. Τότε κατέβηκε ο Γιάννης κάτω χωρίς να τον προλάβω να τον σταματήσω και συνεπλάκη με τον συγχωρεμένο Κώστα Χ. Εγώ τότε κατέβηκα να τους χωρίσω, αλλά δεν χρειάστηκε γιατί είχε σπεύσει ο αδελφός του και τότε αρχίσαμε τα λόγια με τον πατέρα του Κώστα Χ. και του είπα: “γιατί δεν τον μαζεύεις;” και μου απάντησε: “Τι να τον κάνω; Τη ζημιά που σου έκανα στο αμάξι να την φτιάξω…” Δεν διήρκεσε πάνω από δύο με τρία λεπτά και μπήκαμε στο αμάξι και φύγαμε προς την κατεύθυνση του Αγίου Μάμα, αλλά ταραγμένοι όπως ήμασταν δεν είχαμε διάθεση να πάμε στη δουλειά και κάναμε έναν τεράστιο κύκλο για να γυρίσουμε στο σπίτι μας και να μη συναντηθούμε με τον συγχωρεμένο. Επιστρέφοντας στο σπίτι μάζεψα τα πράγματά μου για να φύγω για Ρέθυμνο.

Το άλλο παιδί μου έπαιζε με τα ξαδερφάκια του και έμεινε στο χωριό για την άλλη μέρα, που δεν είχε σχολείο. Μετά από κάποια ώρα που έφυγα περνώντας πάλι έξω από την οικία της αδελφής τον Χ…., βλέπω τη μητέρα μου και τον συγχωρεμένο Κώστα, να είναι μπροστά της και να τη βρίζει ως εξής: “γ το μ* σου γ* σε μ* π****” και ξαφνικά τον αδελφό του Χ…. Μ. να του επιτίθεται φραστικά: “Τι σου φταίει κωλόπαιδο η γυναίκα και τη βρίζεις;” και στη συνέχεια τον χτύπησε. Εγώ δεν μπορούσα να σταματήσω εκεί και να κάνω στροφή για να πάρω τη μητέρα μου και πήγα πιο πάνω και έκανα στροφή για να φύγω. Αλλά εν τω μεταξύ η μητέρα μου είχε φύγει από εκεί.”

Η στιγμή της δολοφονίας, σύμφωνα με τον δράστη

«Τη στιγμή που περνάω πάλι μπροστά από το σπίτι είναι ο Κώστας X. μπροστά από την καγκελόπορτα τους και κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση μου δείχνει τα γεννητικά του όργανα και μου λέει: “Σας γ* όλους τους Ο….. σας έχω γραμμένους στην πιο ψηλή κορφή στα α* μου γ… βρε μ… και τον πατέρα σου που είναι και πεθαμένος που έσπειρε τέτοιους π.” Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο, που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και λύκους της περιοχής και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και των οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα. Ούτε θυμάμαι που έριξα. Ούτε θυμάμαι τι έκανε ο Χ. Ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργο μου και άκουσα τον πατέρα του Χαριτάκη να καταριέται και έβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα».

Η νέα ανάρτηση της συζύγου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σύζυγος του 22χρονου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παιδί τους δεν θα ξαναδεί τον πατέρα του. Η σημερινή της ανάρτηση λίγες ώρες πριν από την απολογία του κατηγορούμενου έγραψε : «Μας λείπεις καρδούλα μου…αλλά δεν γυρίζεις πίσω ψυχή μου…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.