ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρήτη: Στον ανακριτή ο 52χρονος που ξυλοκοπούσε παιδιά & σύζυγο  

Η 15χρονη κόρη κατέθεσε ότι την ξυλοκοπούσε από την ηλικία των 5 ετών

Κρήτη: Στον ανακριτή ο 52χρονος που ξυλοκοπούσε παιδιά & σύζυγο  

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων αναμένεται να οδηγηθεί το μεσημέρι (19/9), ο 52χρονος πατέρας, που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών του στην Κρήτη.

Ο δράστης αναμένεται να κληθεί σήμερα να δώσει απαντήσεις για την κατηγορία της οπλοκατοχής, αλλά και για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων και ιδιαίτερα ανήλικων τέκνων, καθώς και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου.

Ο 52χρονος κατηγορείται για τη κακοποιητική συμπεριφορά του απέναντι στη 15χρονη σήμερα κόρη του, στον 13χρονο γιο του, στο μόλις 4 ετών κοριτσάκι της οικογένειας και απέναντι στη σύζυγό του, η οποία, αν και θύμα, διαχρονικά έμενε αμέτοχη, αποτρέποντας τα παιδιά της να «λύσουν» τη σιωπή τους.

Επιπλέον, την Παρασκευή (23/9) αναμένεται να απολογηθεί για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης, αλλά και για αντίσταση κατά της Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα το Σάββατο (17/9) ώστε να απολογηθεί. Ωστόσο ο συνήγορός του κατέθεσε αίτημα αναβολής, προκειμένου η 15χρονη κόρη του να εξεταστεί από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων προκειμένου να διαπιστωθεί κακοποίηση.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο ζήτησε επίσης τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων για τις δύο επιθέσεις σε βάρος του γείτονα και του γαμπρού του, με συνέπεια η εκδίκαση των πλημμελημάτων να οριστεί σε δύο φάσεις.

Σοκάρει η κατάθεση της 15χρονης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 15χρονη κόρη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η ίδια ήταν θύμα από την ηλικία των 5 ετών και πως ο 52χρονος χτυπούσε για ασήμαντη αφορμή και τον 13 αδελφό της και τη μικρή αδελφή της από την ηλικία του ενός έτους.

Έκλεινε μάλιστα στο μπαλκόνι τα παιδιά κάθε φορά που ήθελε να κοιμηθεί, ενώ βιαιοπραγούσε σε βάρος τους για ασήμαντες αφορμές.

Για την ημέρα που συνέβη το τελευταίο περιστατικό η 15χρονη είπε: «Με χτυπούσε στο χέρι με ένα μαύρο σκληρό λάστιχο, σαν γκλοπ. Με χτύπησε στο χέρι. Πήγε να με χτυπήσει στο κεφάλι, αλλά δεν πρόλαβε. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η μητέρα μου και τα αδέρφια μου. Η μητέρα μου δεν έκανε τίποτα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κοπέλα κατήγγειλε λίγο αργότερα στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο πατέρας της τη ξυλοκόπησε με αυτόν τον τρόπο επειδή είχε καθυστερήσει δυο λεπτά να πάει στο σπίτι της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.